Els restauradors valencians reclamen que s'alce la prohibició de fumar a les terrasses

Al·leguen que la pandèmia ja ha acabat i la majoria de restriccions no es mantenen

Una dona fuma en la terrassa d'un establiment / À Punt NTC

Les terrasses sense fum van ser unes de les mesures impulsades des del Ministeri de Sanitat per a contindre el coronavirus. Però els hotelers creuen que ha arribat el moment d'alçar el veto: ja no hi ha pandèmia i també han desaparegut la resta de restriccions, llevat de l'ús de mascareta en ambulatoris, hospitals, residències i farmàcies.

“Demanem que es retorne a la llei nacional que hi havia abans de la pandèmia que permetia fumar a les terrasses”, declara Yolanda González, responsable comercial d’Ashotur. Volen una normativa igual per a totes les comunitats autònomes per a evitar confusions i malentesos amb la clientela, sobretot amb els turistes. També parlen de motius econòmics. Segons González, els “empresaris que permeten fumar tenen més gent a les terrasses”.

El col·lectiu mèdic, però, alerta que el tabac és una de les causes principals de malalties respiratòries arreu del món. També augmenta el risc de patir bronquitis crònica o càncer de pulmó. “Totes les mesures encaminades a previndre que la gent comence a practicar aquest hàbit tan nociu, són benvingudes”, expressa Rubén Lera, pneumòleg de l’hospital Peset de València.

També et pot interessar

stats