El 72% dels espanyols està a favor de prohibir fumar en terrasses

Segons una enquesta, el 85,5% ampliaria la legislació sobre espais lliures de fum de tabac

VÍDEO | 500 valencians i valencianes moren cada mes a causa del tabac
La Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària ha publicat l'enquesta anual sobre tabaquisme

El 72% dels espanyols ha reconegut estar a favor que es prohibisca fumar a les terrasses de la restauració i un 28,2%, a més, ampliaria la restricció de no fumar fins a almenys huit metres al voltant d'aquestes, segons ha revelat l'enquesta anual sobre tabaquisme de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (Semfyc).

L'enquesta, que s'ha presentat aquest dimarts, coincidint amb la Setmana sense Fum i realitzada sobre una mostra de 6.302 persones entre l'1 de març i el 12 de maig, també ha revelat que el 85,5% dels enquestats està a favor d'ampliar la legislació sobre espais lliures de fum de tabac. En aquest cas, el 28% dels fumadors també donaria suport a aquesta restricció.

Així mateix, el 67% dels no fumadors també afirma estar d'acord amb prohibir fumar en llocs públics a l'aire lliure i més del 66% d'aquests prohibiria també fumar a les platges.

Els resultats també han revelat que el 84,2% dels enquestats han assegurat sentir-se exposats al fum ambiental de tabac. En concret, els espais amb major sensació d'exposició al fum són les terrasses de bars i restaurants (73%) i espais oberts on s'organitzen activitats (concerts o esdeveniments esportius), amb un 45,8%.

Aquesta percepció varia segons el tipus de consum. Per exemple, en l'àmbit familiar existeix un 8,7% de població que té una situació de tabaquisme passiva, el 7,2% en els cotxes. Pel que fa a la legislació de la restauració d'espais sense fum, un 63,4% dels no fumadors i el 58,8% dels fumadors consideren que la majoria de les terrasses no compleixen aquesta normativa.

Per a reduir el consum de tabac, les mesures més secundades pels enquestats són la intensificació de mesures educatives en un 81,5%, seguida de l'eliminació de la publicitat encoberta en cinema, teatre i televisió (59,2%) i la regulació sobre publicitat i espais sense fum als nous dispositius com pipes, cigarrets electrònics o dispositius de tabac calfat, amb un 56,8%.

També et pot interessar

stats