El Ministeri d’Educació estudia permetre triar entre Història d'Espanya i Filosofia en selectivitat

Aquesta opció l'ha reclamada l’alumnat per evitar un augment dels exercicis obligatoris, i tindrà caràcter transitori 

Hui s'han publicat les notes de la selectivitat: consulta ací el resultat
Imatge d'arxiu d'un examen de selectivitat / À Punt NTC

El Ministeri d'Educació estudia la possibilitat que l’alumnat que ara cursa primer de batxillerat puga triar entre examinar-se d'Història d'Espanya i Història de la Filosofia quan es presenten a les provés d’accés a la universitat (PAU) el 2024. Segons han assenyalat fonts d'Educació, aquesta és una de les possibilitats que analitzen les més de deu comissions que treballen en la definició del nou examen d'accés a la universitat, que s'implantarà en el curs 2027-2028.

Dilluns passat, en un recés de la Conferència Sectorial d'Educació, el secretari d'Estat d'Educació, José Manuel Bar Cendón, va explicar que en el primer any de la fase transitòria fins a la plena implantació de la PAU no hi haurà prova de maduresa. Per tant, el 2024 se seguirà el model actual d'avaluació per matèries "encara que s'aniran introduint progressivament el caràcter competencial".

En principi, haurien d'examinar-se el 2024 per matèries, com ha sigut fins a aquest moment, de Llengua Espanyola, Llengua Estrangera i Història de Filosofia —que ha tornat a introduir-se com a obligatòria en totes les modalitats de segon de batxillerat, no només en el primer curs— i es considera incloure algun aspecte competencial. A més, als territoris que tenen una llengua cooficial, com la Comunitat Valenciana, caldria afegir un quart exercici d'aquesta llengua.

La possibilitat de triar entre Història d'Espanya i Filosofia l'ha reclamada l’estudiantat per evitar un augment dels exercicis obligatoris i tindrà caràcter transitori. D'aquesta manera s'evitaria que l’alumnat que en l'actualitat cursa primer de batxillerat veja com augmenta de tres a quatre els exercicis obligatoris sobre matèries comunes —i de quatre a cinc a les comunitats autònomes amb llengua cooficial—.

També et pot interessar

stats