El Ministeri d'Educació i les autonomies aborden aquest dimecres les mesures Covid-19 per al pròxim curs escolar

Amb l'inici de curs a les portes, les diferents comunitats aposten per classes presencials en totes les etapes, però discrepen en temes com la distància de seguretat

Imatge d'arxiu de xiquets en classe
Imatge d'arxiu de xiquets en classe / À Punt NTC

Reunió de la ministra d'Educació i FP, Pilar Alegría, i dels consellers autonòmics del ram, aquest dimecres, en una trobada de caràcter extraordinari. L'objectiu, repassar el protocol acordat el maig passat sobre el pròxim curs escolar i les mesures que prendran les diferents comunitats en funció de la taxa d'incidència de la Covid-19.

La nova ministra, Alegría, pren el testimoni de la seua antecessora en el càrrec, Isabel Celaá, que va ser la que va negociar aquestes mesures amb les autonomies abans de ser rellevada.

En aquest escenari, les comunitats perfilen l'inici del curs -que arrancarà amb el professorat vacunat- i aposten per la presencialitat en totes les etapes educatives, però discrepen en algunes mesures per a evitar contagis, com la distància de seguretat interpersonal que s'ha de mantenir en 1,5 metres, podent-se flexibilitzar a 1,2 metres.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, se sap que el curs arrancarà amb 5.000 docents extres que s'incorporaran a les aules amb l'objectiu que l'atenció siga "més individualitzada" mitjançant desdoblegaments i codocència.

Aposta per la presencialitat

Per part seua, la ministra d'Educació aposta per la presencialitat en totes les etapes el pròxim curs i descarta imposar als professors l'obligatorietat de vacunar-se a causa de l'elevat percentatge de docents que ho ha fet de manera voluntària. "Quasi tots ho han fet ja voluntàriament; professors i ciutadans estan donant una imatge de total responsabilitat en el procés de vacunació", ha indicat Alegría en declaracions a la Cadena SER.

La ministra d'Educació aposta per la presencialitat en totes les etapes el pròxim curs i descarta imposar als professors l'obligatorietat de vacunar-se a causa de l'elevat percentatge de docents que ho ha fet de manera voluntària.

En relació amb el nombre d'alumnes a les aules, la ministra recordava l'esforç realitzat el passat curs per a la contractació de personal docent davant la rebaixa de les ràtios educatives. Govern espanyol i comunitats autònomes van pactar al maig recuperar les ràtios prepandèmia de cara a setembre, si bé el ministeri va demanar als governs autonòmics que mantingueren el professorat que va ser contractat com a reforç.

També et pot interessar

stats