Així serà el calendari del pròxim curs escolar

La Conselleria d'Educació proposa que comence el 8 de setembre i acabe entre el 17 i el 21 de juny per a ESO, batxillerat i FP, infantil i primària

Educació demana dades del professorat als col·legis per a iniciar la vacunació
Educació demana dades del professorat als col·legis per a iniciar la vacunació / À Punt NTC

La Conselleria d’Educació ha proposat aquest dimarts a la comunitat educativa el calendari escolar per al pròxim curs. Un calendari que marca l'inici del curs escolar 2021-2022 per al dimecres 8 de setembre per a l’alumnat d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional bàsica i cicles de grau mitjà i superior d’FP. En aquesta proposta, les classes del curs 2021-2022 finalitzaran el divendres 17 de juny de 2022 en ESO, batxillerat i FP; i el dimarts 21 de juny en el cas d’infantil i primària, segons ha detallat Educació en un comunicat.

D'altra banda, tant l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica com el de formació professional bàsica de segona oportunitat començaran les classes el dimecres 15 de setembre. En el primer cas, acabaran el curs el 17 de juny i en el segon cas, el dimecres 22 de juny. I en la formació de persones adultes. es proposa l’inici de curs el 20 de setembre i la finalització el 17 de juny. En ensenyaments esportius i artístics de règim especial, el plantejament és iniciar les classes el dimecres 22 de setembre i finalitzar-les el 16 de juny. Per últim, en les escoles oficials d'idiomes, les classes començaran el dilluns 27 de setembre i finalitzaran el dilluns 27 de juny.

Vacances i festius autonòmics

Educació també ha fet la proposta dels períodes de vacances dins del curs escolar i dels dies festius autonòmics. Pel que fa al primer, les vacances de Nadal s’estableixen del dijous 23 de desembre fins al divendres 7 de gener, ambdós dies inclosos; i les de Pasqua, del dijous 14 al dilluns 25 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs, a més a més, tindrà com a festius autonòmics el dimarts 12 d’octubre, el dilluns 1 de novembre, el dilluns 6 i el dimecres 8 de desembre, i també el divendres 24 de juny. A partir d’aquest document, "cada ajuntament incorpora tres dies no lectius locals, així com els festius locals en el cas que, un o els dos dies que els pertoca a cada municipi, se celebren en jornada lectiva", segons ha afegit el departament que dirigeix Vicent Marzà.

Una vegada es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el calendari escolar del curs que ve, els consells escolars municipals (CEM), o els ajuntaments en el cas dels pobles menuts que no disposen de CEM, acabaran de definir el calendari amb els festius i dies no lectius locals en cada poble o ciutat. A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però en aquest últim cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la Direcció General de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en cas que se sol·licite, sol establir-se allargant un dia més el final del curs o bé acurtant un dia les vacances de Nadal o Pasqua.

També et pot interessar

stats