Educació treballa en la presencialitat total per al pròxim curs escolar

La Conselleria ha traslladat al Ministeri la necessitat d’habilitar fons extraordinaris per garantir la seguretat a les aules

Una xiqueta, estudia al seu centre en mascareta
Una xiqueta, estudia al seu centre en mascareta / À Punt NTC

La Generalitat treballa perquè el pròxim curs estiguen assegurades les classes presencials per a tot l'alumnat, davant de la "situació epidemiològica controlada" que hi ha actualment a la Comunitat Valenciana. Així mateix ha traslladat al Ministeri d'Educació la necessitat d'habilitar fons extraordinaris per a conjugar la seguretat i higiene als centres educatius amb la presencialitat.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat del secretari autonòmic, Miguel Soler, han participat en la Conferència Sectorial d’Educació, feta conjuntament amb el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. És la primera reunió preparatòria per a l’organització del pròxim curs escolar amb les autoritats educatives i sanitàries, tant en l’àmbit autonòmic com en l'estatal.

 En la reunió s’ha tractat la proposta inicial de mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut contra la Covid-19 als centres educatius per al curs vinent. És un document que han facilitat el Ministeri d’Educació i el Ministeri de Sanitat i que suposa el punt de partida per al treball específic i la configuració de les mesures que s'adoptaran al territori valencià.

 Marzà ha comentat que valoren positivament que hi haja ja damunt de la taula unes quantes mesures per a aplicar i treballar amb prou temps el pròxim curs escolar. “L’escenari actual permet garantir el 100% de classes presencials al setembre amb la línia de protocol plantejada”, ha assegurat.

 El secretari autonòmic Miguel Soler també ha destacat que la guia d’actuació que ha aportat el govern espanyol referenda la faena que ja aquest curs s’ha fet en la Conselleria pel que fa, per exemple, al protocol de ventilació que cal establir per al curs que ve i que indica que s’han d’assegurar pautes de ventilació creuada. 

 La Conselleria d’Educació ha convocat per a aquest dijous el Fòrum Educatiu Valencià, que reuneix tots els agents de la comunitat educativa valenciana, per a compartir de primera mà les línies d’actuació per al curs que ve.

També et pot interessar