Presencialitat total i grups estables de convivència per al pròxim curs escolar

La mascareta, el control de temperatura i la distància social es mantenen per al curs 2021-2022 

Un xiquet amb mascareta en una aula durant el curs 2021
Un xiquet amb mascareta en una aula durant el curs 2021 / Jesús Hellín (Europa Press)
19 de maig 2021 - 22:13

El govern espanyol aposta per la presencialitat total i en totes les etapes educatives i mantindrà els grups estables de convivència, garantint la distància de seguretat de metre i mig entre els alumnes. Així ho ha explicat la ministra d’Educació, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior a la reunió conjunta de la Conferència Sectorial d'Educació i el Consell Interterritorial de Sanitat per a abordar les mesures de prevenció contra la Covid per al pròxim curs acadèmic 2021-2022. “Si aquest curs s’han mantingut les aules obertes, el pròxim ha de continuar sent així”, ha manifestat Celaá. 

Per tant, les mesures de prevenció es dividiran en quatre blocs clau: distància de seguretat entre 1,2 i 1,5 metres; ús de mascareta a partir de 6 anys, higiene de mans i vacunació; neteja i ventilació, i gestió de casos i protocol d'actuació coordinada entre Salut i Educació.

La ministra d’Educació ha assegurat que es mantindran els recursos de reforç durant el nou curs, per assegurar que les mesures establides es continuen complint. “Tot i que es redueix lleugerament la distància social de seguretat, no volem prescindir d’aquesta ajuda extra, per a atenció personalitzada i treballs de reforç. És el moment de començar a introduir dos docents per grup per a millorar la qualitat de l’educació”, ha afirmat. 

També ha recordat que el govern espanyol s’ha compromés a invertir 10.000 milions d’euros en educació, sanitat i polítiques socials durant 2021 i 2022, provinents del fons React-UE de la Comissió Europea, una ajuda financera que proporciona recursos addicionals per a fer front a l'impacte social i econòmic de la pandèmia per coronavirus.

La ministra també ha volgut agrair “el treball col·lectiu de tot el personal educatiu, ja que els centres han funcionat com a importants focus de detecció de contagis”. Durant el curs 2020-2021, més del 99% de les aules han funcionat amb normalitat i només tres centres han tancat per contagis. La proposta va ser referendada per totes les administracions locals i “els resultats avalen el treball fet”, ha afirmat Celaá. 

També et pot interessar