El ministeri confirma 59 casos de pigota no humana

Les anàlisis continuen per a determinar si es tracta de la pigota dels micos

Els casos de pigota no humana que s'estudien a hores d'ara continuen creixent, encara que de manera limitada
Els casos de pigota no humana que s'estudien a hores d'ara continuen creixent, encara que de manera limitada / Brian W. J. Mahy (Center for disease control and prevention)

L'Institut de Salut Carles III ha detectat 59 casos positius de pigota no humana (orthopoxvirus), dels quals vint s’han confirmat com a pigota dels micos després de la seqüenciació parcial del virus. La resta està a l'espera de resultats.

El Ministeri de Sanitat ha informat que, fins hui, l’Institut de Salut Carlos III ha rebut mostres pertanyents a cent casos sospitosos de pigota dels micos. Segons Sanitat, 41 han donat negatiu en pigota humana i altres othopoxvirus, "per la qual cosa es descarten com a casos".

Aquest dimecres es coneixia un altre cas sospitós de pigota dels micos a Castelló. Es tracta d'un jove de 22 anys que havia estat a Àfrica feia uns dies. Ara per ara, l’afectat està ingressat i a l'espera de conéixer els resultats que li està efectuant el Centre Nacional de Microbiologia i que determinaran si pateix pigota dels micos. A València s'investiga un altre cas sospitós.

També et pot interessar

stats