Sanitat investiga els primers dos casos sospitosos de pigota dels micos a València i Castelló

La conselleria ha confirmat que un dels casos viatjà a Àfrica fa unes setmanes mentre que l'altre "no és tractaria d'un cas importat"

Hospital General de Castelló
Hospital General de Castelló / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de maig 2022 - 11:51 Actualitzat: 23 de maig 2022 - 19:30

Sanitat investiga dos possibles casos de la pigota dels micos a Castelló de la Plana i València. D'una banda, aquest dilluns l'Hospital General de Castelló ha notificat a Salut Pública un cas que està en estudi, el primer a la Comunitat Valenciana, en compliment del protocol que ha establit Sanitat. I de l'altra, la conselleria ha notificat al migdia un segon cas en estudi a València que "no es tractaria d'un cas importat".

Pel que fa al primer dels casos, el que s'investiga a Castelló, es tracta d'un jove de 22 anys que havia tornat d’Àfrica fa unes setmanes. Presenta lesions vesiculars a la pell, però es troba en bon estat de salut i sense febra. A hores d'ara s'està pendent de l'analítica PCR per a confirmar o descartar el cas. Sobre el segon dels casos, Sanitat no ha oferit més detalls.

Espanya és ja el país amb més casos confirmats d’aquest virus, per davant del Regne Unit i Portugal. I la Comunitat de Madrid, la comunitat autònoma amb més casos: en tenen 36 confirmats i quaranta més en estudi.

 

També et pot interessar

stats