Com es pot millorar la seguretat en els espais naturals?

El gran nombre d’accidents i rescats durant aquesta Pasqua ha obligat a replantejar les mesures de seguretat als paratges naturals

Com millorar la vigilància en espais naturals? / À Punt NTC

El gran nombre d’accidents i rescats en paratges naturals durant les últimes setmanes ha fet que es pose damunt la taula la necessitat de reforçar la seguretat en aquests espais per a evitar més tragèdies com la que diumenge va segar vida d’una mare i el seu fill a Los Chorradores de Navarrés.

L’Ajuntament del municipi de la Canal de Navarrés ha decidit tancar de forma temporal l’espai, que és de gestió municipal, i ara estudia com augmentar la seguretat per a evitar tragèdies com la d’aquest cap de setmana. La intenció del consistori és reobrir el proper dilluns 2 de maig, excepte la zona on va ocórrer l’accident. A més, segons ha explicat l’alcaldessa a À Punt, s’han decretat dos dies de dol per les víctimes i s’ha traslladat el condol a la família.

Els bombers informen d’un augment dels accidents a les muntanyes i als rius fruit de la combinació de les ganes que té la població de visitar la natura després de la pandèmia i les abundants pluges del mes de març, la natura està diferent a altres anys, explica el professor d’Activitats de la Natura de la Universitat Catòlica de València, Víctor Sánchez. 

A més de demanar als excursionistes precaució i planificació, es poden aplicar certes mesures de seguretat als paratges per a evitar accidents, com ara regular l’accés. Sánchez assenyala que en molts parcs està fent-se el que es coneix com límit de l’esforç, llevar algunes facilitats d’accés perquè la gent poc prepara no hi vaja. També proposa que en certs indrets on el turisme és massiu hi haja alguna mena de persona responsable de controlar la seguretat, com es fa a les platges, per exemple.

En altres llocs, indica el professor, s’està plantejant demanar pagar una entrada per accedir-hi i limitar l’aforament, però considera que el problema és més ample, i requereix major educació i conscienciació. 

També et pot interessar

stats