Navarrés tanca l'accés a Los Chorradores i anuncia millores en la senyalització

L'Ajuntament advertirà amb nous cartells que els menors han de travessar les zones d'aigua agafats de la mà

Efectius de bombers comproven l'estat de la passarel·la en què es va produir l'accident
Efectius de bombers comproven l'estat de la passarel·la on es va produir l'accident / Consorci de Bombers de València

L'Ajuntament de Navarrés tancarà almenys durant una setmana, fins al pròxim 2 de maig, l'accés al paratge de Los Chorradores, on una mare i el fill de cinc anys van perdre la vida aquest diumenge. La decisió s'ha pres "per respecte a la família" segons ha informat a À Punt l'alcaldessa Estela del Carmen Darocas, que ha destacat que no s'ha detectat cap deficiència en la passarel·la de fusta per la qual travessava el xiquet que va caure a l'aigua. No obstant això, el consistori l'ha retirada de manera indefinida i valorarà el seu futur quan baixe el cabal.

En paral·lel, l'Ajuntament té previst millorar la senyalització del paratge incorporant-hi cartelleria per a advertir que cal que els menors vagen agafats de la mà d'un adult.

"Ha sigut un accident, que no havia d'haver passat, però això és un paratge natural i cal que les persones estiguem amb la cura que se suposa [que hi han d'haver] i més en les condicions actuals" [un augment del volum de l'aigua com a resultat de les últimes precipitacions], ha explicat Darocas.

El municipi ha decretat dos dies de dol en aquesta població de la Canal de Navarrés, que continua consternada per l'accident. Els fets van ocórrer al migdia, quan un xiquet de cinc anys va caure a l'aigua des de la passarel·la, després d'agenollar-se per a tocar el corrent, que circulava amb més força del que és habitual a causa de les precipitacions. "L'aigua se'l va engolir i la dona en veure-ho, instint de mare, va botar per a socórrer-lo, però la cascada està molt a prop i l'aigua té molta força i els va arrossegar els dos", ha relatat a À Punt l'alcaldessa.

El marit i pare de les víctimes i un amic que l'acompanyava en l'excursió van aconseguir traure de l'aigua el cadàver de la dona, que va patir traumatismes mortals. El cos del xiquet, que va morir ofegat, el rescataren minuts després bombers del Consorci Provincial de València.

També et pot interessar

stats