Més de dos milions de persones ja tenen la dosi de reforç a la Comunitat Valenciana

La població de més de trenta anys comença a rebre, per tercera vegada, el preparat

Un sanitari injecta la vacuna contra la Covid-19 en una imatge d'arxiu
Un sanitari injecta la vacuna contra la covid-19 en una imatge d'arxiu / Efe

Més de 2,1 milions de persones ja ha rebut una dosi de record de la vacuna contra el coronavirus a la Comunitat Valenciana, segons ha explicat la Conselleria de Sanitat. Es tracta de la tercera dosi en el cas dels vacunats inicialment amb AstraZeneca, Moderna o Pfizer o la segona si van rebre Janssen. Alguns departaments sanitaris ja han començat a administrar la tercera dosi a la població d’entre 39 i 30 anys.

Per províncies, 772.647 persones d’Alacant, 276.800 de Castelló i 1.079.016 de València, ja han rebut aquesta dosi. En total, 2.128.463 persones amb dosi addicional de protecció contra la covid.

Sanitat, seguint l'estratègia nacional de vacunació, ofereix aquesta dosi addicional a tota persona major d'edat, de forma ordenada per grups d'edat i prioritzant les persones amb condicions de risc i aquelles que fa més temps que van rebre la pauta vacunal inicial.

Així, per col·lectius, la Comunitat Valenciana ja ha administrat dosis addicionals a 47.016 persones amb patologia de risc per a la covid; 26.759 de les residències; 181.911 persones que van rebre la vacuna monodosi de Janssen; 146.633 sociosanitaris; 399.450 persones que van ser vacunades amb AstraZeneca; 658.636 persones majors de 70; 494.828 persones de 60 a 69 anys; 445.908 persones de 50 a 59 anys i 248.745 persones de 40 a 49 anys.

Fonts de Sanitat han matisat que la suma de les xifres desagregades per col·lectius és superior al valor absolut de persones amb dosi extra en la Comunitat Valenciana perquè hi ha comptabilitat duplicada per als qui recalen en més d'un grup. Per exemple, una persona que viu en una residència de majors, té una patologia amb mal pronòstic si es contagia de covid i a més és major de 70 anys.

Els departaments que ja vacunen els més joves

A més, quasi una desena de departaments de salut, sobretot zones amb baixa densitat demogràfica o escassa població jove, ja han iniciat la vacunació de persones d’entre 39 i 30 anys. És el cas de certes àrees del departament de salut de l'Hospital General de Castelló, del de   Vinaròs, el de Sagunt, el de Requena, el de Xàtiva, l’Hospital General de València, l’Hospital General d'Alacant i l’Arnau de Vilanova de València. La vacunació d'aquest grup d'edat s’estendrà a tots els departaments en els pròxims dies.

De fet, l'administració d'aquestes dosis s'impulsarà a partir del 31 de gener, quan reòbriguen  els punts de vacunació massiva de València o d'Alacant.

Les persones que tinguen pendent la tercera dosi rebran una citació per sms o els telefonaran des del seu centre de salut. 

També et pot interessar

stats