Milers d’aus moren a l’Albufera pel brot de grip aviària

La Conselleria de Transició Ecològica assegura que no hi ha motius d'alerta, ja que sembla que en dues setmanes remetrà

Imatge d'arxiu: aus a l'Albufera / À Punt NTC

Ja són un miler les aus mortes que han retirat de l'Albufera pel brot de grip aviària. El brot està localitzat al Racó de l'Olla i afecta sobretot cries de xatracs i currocs, dues espècies de gavines semblants. 

La setmana passada es comptaren 740 individus, mentre que aquesta en duen només 174, un descens de contagis que permet deduir que el brot, encara que no estiga controlat, es troba estable. “No és alarmant des del punt de vista que no suposarà un problema de conservació per a aquestes espècies. Una mortalitat elevada no implica que no es recupere a l’any que ve”, explica el delegat de SEO/Birdlife a la Comunitat Valenciana, Mario Jiménez. 

A pesar de la xifra, la Conselleria de Transició Ecològica assegura que no hi ha motius d'alerta, ja que sembla que en dues setmanes remetrà. La Generalitat manté així el protocol que prohibeix criar aus a l'aire lliure i controlar l'aigua de les explotacions pròximes a les zones humides valencianes per a evitar que entren en contacte amb aus salvatges.

També et pot interessar

stats