La xifra de persones que ha tingut contacte amb el brot de grip aviària detectat a l'Albufera s'eleva a deu

El brot es va detectar dimecres en xatracs i es va activar el protocol de prevenció

Xatrac, en una imatge d'arxiu
Xatrac, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de València

El nombre de persones que ha tingut contacte amb el brot de grip aviària detectat en aus aquàtiques de la Comunitat Valenciana ascendeix ja a deu, encara que totes elles estan en bon estat de salut i sense símptomes.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va informar dimecres de la detecció d’un brot de grip aviària limitat a les aus aquàtiques del territori i a sis persones que havien tingut contacte amb elles. El protocol de prevenció, detecció precoç i control de grip aviària en persones exposades a focus en aus i visons del Ministeri de Sanitat també va ser activat. El virus detectat és el H5N1, i en aquests moments hi ha altres quatre persones en seguiment que es troben bé i estan asimptomàtiques. 

La direcció general de Salut Pública ha contactat amb les persones per a aplicar les mesures previstes al protocol de manera preventiva, que consisteixen en la vigilància de l’estat de salut, reducció de les interaccions socials i prova PCR per a la detecció del virus en el cas d’un hipotètic contagi.

Segons recull el protocol, “la transmissió de les aus als humans és un fenomen poc freqüent, com demostra l’escàs nombre de casos detectats en humans malgrat tots els focus detectats en aus, i la probabilitat de transmissió de persona a persona encara és menor”.

També et pot interessar

stats