Detecten un brot de grip aviària en xatracs a la Comunitat Valenciana

La transmissió de la malaltia als humans és un fenomen poc freqüent

Xatrac, en una imatge d'arxiu
Xatrac, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de València

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha detectat un brot de grip aviària limitat a aus aquàtiques, en concret xatracs, i a sis persones que han tingut contacte amb elles a la Comunitat Valenciana. Les persones afectades es troben bé i no mostren símptomes d’infecció. La detecció s'ha realitzat a la província de València.

El protocol de prevenció, detecció precoç i control de grip aviària en persones exposades a focus en aus i visons del Ministeri de Sanitat ja ha sigut activat per la Conselleria de Sanitat.

La direcció general de Salut Pública ja ha contactat amb les sis persones que van estar en contacte amb els animals per a aplicar les mesures previstes al protocol de manera preventiva. Ara, els sotmetran a vigilància activa de l'estat de salut, els prendran la temperatura i els controlaran els símptomes, a més de reduir-los les interaccions socials i fer-los una prova PCR per a la detecció del virus en cas d’un hipotètic contagi, entre d’altres.

Segons recull el protocol, “la transmissió de les aus als humans és un fenomen poc freqüent, com demostra l’escàs nombre de casos detectats en humans malgrat tots els focus detectats en aus, i la probabilitat de transmissió de persona a persona encara és menor”.

També et pot interessar

stats