Mil milions de dones menors de 49 anys de tot el món han patit violència masclista alguna vegada

L'estudi internacional sobre agressions per raons de gènere més gran fet fins ara revela que han rebut colps, amenaces, crits o han sigut violades en algun moment de la vida

Muntatge sobre les escales de la Subdelegació del Govern espanyol a Alacant, que es va fer en novembre, per a recordar a les víctimes de la violència masclista
Muntatge sobre les escales de la subdelegació del govern espanyol a Alacant per a recordar les víctimes de la violència masclista / À Punt NTC

Mil milions de dones del món entre 15 i 49 anys han sigut colpejades, amenaçades, escridassades o violades en algun moment de sa vida. Però aquesta no és l'única dada alarmant. Com més pobre és el país, més violència contra elles. Són algunes de les conclusions d’un estudi que publica la revista britànica The Lancet basant-se en les dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aquest estudi, el més complet fet mai per a analitzar la situació de la violència masclista al món, analitza la situació de dones que tenen entre 15 i 49 anys, de les quals un 27% són agredides. A més, aquest informe revela que una de cada set dones ha patit aquestes agressions en l'últim any.

L’estudi publicat per The Lancet classifica les dades per països. Pel que fa a Espanya, la incidència de les agressions masclistes és d'un 15%, una xifra que se situa per davall de la mitjana a Europa. En canvi, en altres àrees, com Oceania i l'Àfrica subsahariana, aquestes agressions per raó de gènere superen el 40% de casos.

Aquest estudi no és l’únic estudi que evidencia la incidència de la violència masclista. Un altre publicat per la Universitat de València i tres universitats espanyoles més conclou que al 80% dels agressors sexuals els coneixen les seues víctimes. A més, l’anàlisi d’aquestes universitats revela que el 70% dels agressors sexuals no tenen antecedents penals.

Aquestes dades es basa en 178 sentències sobre delictes sexuals comesos a dones i que es van publicar entre 2016 i 2018. Segons han pogut determinar, el 17% de les agressions provenen de parelles o exparelles. 

Totes aquestes dades es coneixen el dia en què la delegada del govern espanyol per a la violència masclista, Victoria Rossell, donarà les xifres de les atencions que ha oferit el telèfon d’assistència a les víctimes de la violència masclista, el 016, al gener.

També et pot interessar

stats