Una denúncia per violència de gènere cada dos dies

L’oficina que assisteix les víctimes a la Ciutat de la Justícia de València atén 1.800 dones en menys de tres anys, de les quals 1.100 han presentat una denúncia

El ministre de l'Interior, a l'esquerra, conversa amb una agent de la policia de l'oficina que atén les víctimes de la violència masclista, en presència de la consellera de Justícia
El ministre de l'Interior, a l'esquerra, conversa amb una agent de la policia de l'oficina que atén les víctimes de la violència masclista, en presència de la consellera de Justícia / Conselleria de Justícia

L'Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere de la Ciutat de la Justícia de València ha atés més de 1.800 dones des que es va obrir l’abril del 2019. D’aquestes dones, 1.100 van acabar presentant una denúncia davant el jutjat, el que significa que sols aquesta oficina ha atés una denúncia d'aquest tipus cada 48 hores. Són algunes de les dades que s’han posat sobre la taula, coincidit amb la visita del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a aquestes instal·lacions.

Les denunciants en aquests quasi tres anys de funcionament són 714 nacionals i 378 estrangeres, així com nou menors d'edat. Pel que fa a les ordes de protecció sol·licitades, ascendeixen a 742, però se n'han concedit 457. Així mateix, aquesta oficina ha registrat 199 denúncies amb menors en situació de vulnerabilitat i 256 per trencament de les ordes d'allunyament.

En l’oficina de denúncies de la Ciutat de la Justícia treballen 18 agents especialitzats en violència de gènere cada dia, en un horari de dotze hores diàries, al costat d'un equip multidisciplinari integrat per dotze persones, entre ells psicòlegs, treballadors socials i advocats.

Tots ells treballen, segons ha manifestat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, per a garantir els drets de la víctima, donar-los protecció i actuar amb la màxima eficàcia i coordinació per a ajudar-les. El ministre ha assegurat que s'està treballant per a millorar tots els mitjans personals i totes les unitats especialitzades de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en tot Espanya.

No obstant això, Marlaska ha destacat que Espanya compta amb la quantitat més gran de la història d'agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional especialitzats en la lluita contra la violència de gènere.

En aquest sentit, ha apuntat que la lluita contra aquesta violència és una preocupació màxima i les institucions estan coordinades per a treballar conjuntament en la millora dels mitjans personals dedicats a combatre-la.

Concurs per a nous policies al març

D'altra banda, preguntat per la incorporació d'agents a la Policia de la Generalitat, el titular d’Interior ha assenyalat que al febrer es reunirà el Consell de la Policia Nacional i s'espera que al març isca el concurs per als nous policies.

Nova legislació per a evitar els homenatges a etarres

Ja en l’àmbit nacional, i pel que fa als homenatges als membres de l’organització terrorista ETA, Grande-Marlaska ha avançat a València, on també ha acudit al lliurament de cinc grans creus i nou encàrrecs de la Reial Orde de Reconeixement Civil a les Víctimes del Terrorisme, que s'està estudiant una reforma de la legislació penitenciària amb la finalitat d'"actuar i evitar que es produïsquen" els homenatges a terroristes.

El ministre de l'Interior ha assegurat que els homenatges a membres de l'organització terrorista ETA han descendit "en un nombre molt important" i ha afegit que el govern farà front a actes d'aquestes característiques perquè un sol homenatge "ja és molt".

També et pot interessar

stats