Els metges d’atenció primària reclamen un pacte d’estat per a prestigiar l'especialitat

La societat mèdica demana més inversions per a fer front a la falta de personal

Diversos pacients esperen en un ambulatori valencià
Diversos pacients esperen en un ambulatori valencià / À Punt NTC

La Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (Semergen) ha reclamat a les comunitats autònomes i al Ministeri de Sanitat un pacte d'estat que assegure el futur de l'especialitat i que garantisca "una atenció de qualitat en aquest nivell assistencial en els pròxims anys", en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que té lloc aquest divendres.

La societat mèdica insisteix en la necessitat "urgent" d'arribar a un consens entre tots els agents del sistema sanitari per a reforçar l'atenció primària, amb mesures a la llarga "que facen front a la falta de professionals, prioritzant la inversió econòmica i el reforç de recursos, capacitats i competències". A més, han reivindicat la importància de "tornar el prestigi" a l'especialitat, fent valdre el seu paper destacat com a "eix vertebrador” del Sistema Nacional de Salut.

Semergen ha remarcat la rellevància de captar un major nombre de professionals acabats de graduar en Medicina. Per a això plantegen la millora de la formació que rep l’estudiantat sobre l'especialitat, així com revisar el sistema MIR per a ajustar-lo al context i necessitats del sistema sanitari actual. "Demanem, a més, la posada en marxa de mesures que facen més atractiva l’especialitat, com l'increment de la investigació clínica i la posada en marxa d'accions de comunicació dirigides a prestigiar l'especialitat", han recalcat en un comunicat.

També et pot interessar

stats