Dos metges del CICU assisteixen telefònicament el naixement de dues xiquetes a València

Una dona de 39 anys va donar a llum en un vehicle i una segona dona de 35 anys va parir al seu domicili  

Un nounat agafa el dit de la mare, en imatge d'arxiu
Un nounat agafa el dit de la mare, en imatge d'arxiu / Europa Press

Durant la vesprada de dilluns passat i en un interval de quatre hores, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) va rebre dos avisos en què s'alertava que dues dones estaven a punt de donar a llum. En tots dos casos, dos metges van donar les indicacions necessàries als marits respectius fins que arribaren els serveis d'emergència.

El primer avís va entrar a les 17:30 hores. Qui alertà va ser el marit d'una de les dones, de 39 anys, embarassada de la segona filla. En aquell moment es trobaven a l'A-3 de camí a l'hospital i la dona va trencar aigües en el cotxe. Una metgessa es va posar en contacte amb ells via telefònica i li va suggerir al marit que parara l'automòbil en un lloc segur per a poder donar una localització exacta als serveis d'emergència. Van optar per eixir de l'autovia a l'altura de Quart de Poblet i la professional va mobilitzar una unitat del SAMU al punt exacte. Llavors va tornar a contactar amb ells i el marit li va transmetre que creia veure el cap de la xiqueta. Per això la metgessa coordinadora li va demanar que estiguera tranquil, que ella li donaria les indicacions necessàries per a ajudar la seua dona, ja que el part era imminent.

Davant de la impossibilitat de col·locar-se en el seient posterior, va optar per reclinar el seient on estava. La xiqueta va nàixer amb una volta del cordó umbilical i el pare ho va solucionar seguint les instruccions que li va donar la metgessa, que també li va indicar que tapara la nounada i l'estimulara per a provocar el plor. En aquell moment va arribar la unitat del SAMU i l'equip mèdic va procedir a pinçar el cordó umbilical i a comprovar les constants de la mare i la filla.

Quatre hores després del primer avís, alertaren el CICU que una dona embarassada estava de part en el seu domicili de València. En aquest cas, un metge coordinador del CICU es va posar en contacte amb el marit per a comunicar-li que ja anava de camí una unitat del SAMU, moment en el qual l'home li va transmetre que li semblava que la filla ja estava naixent. Llavors, el professional li va demanar que activara el mòbil en mans lliures perquè havia de produir-se el part.

Llavors el facultatiu es va dirigir a la dona, de 35 anys, i li va dir que agafara aire i espentara, i en tan sols dos intents va donar a llum. Després de comprovar que la xiqueta plorava espontàniament, el metge li va indicar a la mare que li la posara en el pit i va començar a succionar. Una vegada en el domicili, l'equip mèdic del SAMU va assistir la xiqueta i la mare i les van traslladar en bon estat a l'Hospital Clínic de València, on ja les han donades d'alta.

També et pot interessar

stats