Naix un nadó en un domicili de Sagunt amb l’ajuda del pare i l'assistència telefònica d'un metge del CICU

La mare i el xiquet, que va pesar 3.900 grams, romanen ingressats en l’hospital en bon estat de salut

Un nounat agafa el dit de la mare, en imatge d'arxiu
Un nounat agafa el dit de la mare, en imatge d'arxiu / Europa Press

Un nadó va nàixer a primera hora d'aquest diumenge en un domicili de Sagunt (Camp de Morvedre) amb ajuda del pare i l'assistència telefònica d'un metge del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU). La mare i el xiquet, que va pesar 3.900 grams, romanen ingressats en l’hospital de la localitat en bon estat de salut.

Al voltant de les 08:15 hores, va entrar un avís en el CICU en el qual s'alertava que una dona estava a punt de donar a llum a un xiquet al seu domicili. En l'avís s'indicava que l'embarassada, de quaranta setmanes de gestació, ja havia trencat aigües. El centre d’informació va mobilitzar fins a l'habitatge una unitat del SAMU mentre un metge coordinador es comunicava telefònicament amb el marit, a qui va donar les indicacions a seguir fins a l'arribada dels serveis mèdics d'emergència.

El pare del nounat va afirmar que veia el cap del xiquet, per la qual cosa el metge coordinador li va transmetre que havia de produir-se el part "de manera imminent". El facultatiu li va indicar que agafara una tovallola i que, en la següent contracció, animara la mare a espentar. Durant la telefonada, la dona va donar a llum i el metge va suggerir al pare que netejara la cara del bebé i l'estimulara perquè plorara, així com que el posara sobre el pit de la mare i el tapara amb la tovallola.

Quan la unitat del SAMU va arribar a l'habitatge, l'equip mèdic va assistir la mare i el bebé i va procedir a tallar el cordó umbilical. Posteriorment, la dona, de 34 anys, i el xiquet, el seu segon fill, van ser traslladats en l'ambulància a l'Hospital de Sagunt, on es va produir la culminació del part amb l'extracció de la placenta.

També et pot interessar

stats