Els menjadors escolars s’actualitzen per a adaptar-se a les al·lèrgies, intoleràncies o creences personals

Els menús dels més menuts s'adapten i obliguen les cuines a diversificar la producció

Un menjador escolar prepara diversos menús / À Punt NTC

Cada vegada hi ha més alumnat que demana una dieta especial en els menjadors escolars, ja siga per al·lèrgies, intoleràncies o creences personals. I les cuines han de complir perquè totes les criatures puguen menjar amb gust. À Punt Notícies ha visitat Irco, una empresa valenciana que cada dia alimenta més de 5.000 alumnes, per als quals prepara més de quaranta menús diferents. Treballen a destall, perquè una vegada acaben amb el menú bàsic, comença el torn de cuinar els menús especials.

Però abans cal netejar ben a fons, perquè és l’única manera d’evitar contaminacions creuades, un perill per al centenar d’alumnes que no poden menjar algun ingredient a causa d'alguna al·lèrgia o intolerància. A més, també cal tindre en compte les opcions veganes i vegetarianes i les creences religioses, com ara els menús kosher o sense porc, explica Salvador Aparici, responsable de dietes en fred i al·lèrgens d’Irco.

Els plats dels menús especials s'envasen individualment i tenen el mateix preu que el menú base. I això que, al final, acaben cuinant-se vora 40 combinacions diferents per a dinar, perquè vora un 10% dels plats que se serveixen a les escoles valencianes actualment respon a necessitats de dieta especial.

També et pot interessar

stats