La meitat de les famílies monoparentals femenines està en risc de pobresa o exclusió social

Les mares de més de 34.000 famílies valencianes amb fills afronten dificultats per a tirar endavant

Una dona i el seu fill a casa / À Punt NTC / Save the children

Les llars monoparentals amb una mare són les més exposades a la pobresa i l'exclusió social. Segons les dades de l'última Enquesta de Condicions de Vida de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), a la Comunitat Valenciana, la meitat de les llars integrades per una mare sola amb fills a càrrec, al voltant de 34.000, ja està en risc de pobresa o exclusió social.

En el Dia de la Mare, Save the Children llança l’alarma. Mentre que en el conjunt de llars amb xiquets i xiquetes a càrrec la taxa de risc de pobresa o exclusió social se situa en el 24,7%, en les llars monoparentals amb una mare assoleix el 49,3%.

Fer front a 710 euros per fill al mes

En el seu informe El cost de la criança, l'organització posava de manifest que criar a un fill o filla el 2022 era de 710 euros al mes a casa nostra, una cosa inassumible per a moltes famílies monoparentals, la gran majoria encapçalades per mares soles.

Les dones s'enfronten a més nivells de precarietat i pobresa laboral, així com a més dificultats per a conciliar criança i ocupació. A més, comptar amb una única font d'ingressos incrementa “enormement” el cost de la criança en proporció a la renda de la llar, afirma Save the Children.

A la Comunitat Valenciana hi ha més de 77.000 famílies monoparentals i nou de cada deu són dones soles amb fills a càrrec.

El 28M, una oportunitat per a les famílies amb mares soles

"Ara que estem en un context de precampanya electoral, és el moment de posar el focus en les famílies de mares soles amb fills a càrrec, que són les més vulnerables”, afirma Rodrigo Hernández, director de Save the Children a la Comunitat Valenciana: “És fonamental que tots els partits polítics arriben a acords i incorporen en els seus programes electorals mesures efectives per a ajudar a aquestes famílies".

L'organització s'ha reunit amb tots els grups polítics per a fer-los arribar les seues propostes en matèria d'infància. Proposa algunes mesures com ara ampliar la cobertura i millorar la gestió de la renda valenciana d'inclusió, prioritzant a aquest tipus de famílies o que des de Labora es garantisca l'ajuda personalitzada a les circumstàncies de les famílies monoparentals per a la cerca d'ocupació.

També et pot interessar

stats