Máximo Caturla declara com a acusat en la peça del cas Taula que investiga els treballadors 'zombis'

El fiscal demana per a l’exconseller delegat de Ciegsa dotze anys de presó, una multa i la inhabilitació especial per sis anys

L'ex secretari autonòmic d'educació, Màximo Caturla, en declaracions als mitjans davant de la Ciutat de la Justícia
L'exsecretari autonòmic d'Educació, Máximo Caturla, en declaracions als mitjans davant de la Ciutat de la Justícia de València / Europa Press

L'exconseller delegat de l'empresa pública Ciegsa –dedicada a construir centres educatius–, Máximo Caturla, declara aquest dimarts com a acusat en el juí del cas Imelsa, que investiga la contractació irregular de treballadors zombis en aquesta empresa pública, Ciegsa i la Diputació de València. En aquest cas ja han declarat l'expresident de la Diputació Alfonso Rus i l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent.

El fiscal demana per a Caturla una condemna de dotze anys de presó per pertinença a organització criminal, malversació, prevaricació i falsedat, a més d’una multa de 24 mesos amb una quota diària de trenta euros i la inhabilitació especial per sis anys.

La seua declaració estava prevista per a divendres, però la sala de l'Audiència Provincial de València va decidir posposar la declaració de l’exsecretari autonòmic fins a reconstruir una documentació danyada. L'Advocacia de la Generalitat havia advertit que els arxius informàtics d'una sèrie de documents que s'anaven a tractar durant la declaració estaven danyats i no es podien obrir.

També et pot interessar

stats