Les marxes del Dia de les Dones: horaris i recorreguts per les ciutats valencianes

Els actes de la Magdalena han fet que s'avançara la manifestació de Castelló de la Plana al matí

La marxa del 8-M de Castelló de la Plana ha transcorregut enmig de l'ambient festiu de la Magdalena
La marxa del 8-M de Castelló de la Plana ha transcorregut enmig de l'ambient festiu de la Magdalena / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de març 2024 - 11:01 Actualitzat: 08 de març 2024 - 13:54

La ciutadania torna a eixir aquest divendres als carrers per a reclamar una igualtat efectiva entre dones i homes. Les marxes per a reivindicar-la prendran aquesta vesprada el centre de les grans ciutats, tret de Castelló de la Plana, on les festes fundacionals han fet que la marxa s’avance al matí.

La Magdalena, que s’endinsa aquest divendres en la recta final, ha obligat a modificar l'horari de la marxa promoguda per la Coordinadora Feminista de la ciutat, que ha partit a les 11:30 hores des de la plaça de la Pau i es dirigirà cap a la Casa dels Caragols, on culminarà amb la lectura d’un manifest.

Les reivindicacions del Dia de les Dones també s’han endinsat en ple àmbit festiu. Arran de la coincidència del 8M amb la setmana de les festes fundacionals, la Federació de Colles ha instal·lat al Palau de la Festa un photocall amb la intenció de convidar la ciutadania a posar i compartir la imatge en les xarxes socials amb lemes feministes.

Tres representants de les entitats culturals i festives de Castelló han llegit el manifest del 8-M en finalitzar la marxa
Tres representants de les entitats culturals i festives de Castelló han llegit el manifest del 8-M en finalitzar la marxa / À Punt NTC

A València, el moviment feminista es dividirà en dues marxes. La primera, convocada per l’Assemblea Feminista, partirà de les 17:30 hores des de l’avinguda del Doctor Waksman, des del Centre d’Internament d’Estrangers de Sapadors, en direcció a la plaça de la Mare de Déu. El lema escollit, “De la misèria a la ràbia, de la ràbia a la lluita”, vol reivindicar “la militància feminista autònoma des d’una perspectiva transfeminista, internacionalista, anticapitalista, anticolonial, antiracista i prodrets”, segons han avançat des de l’Assemblea Feminista.

Un parell d’hores després d’aquesta marxa, a les 19:30 hores, partirà de la Porta de la Mar la marxa convocada per la Coordinadora Feminista de València sota el lema “Pels drets de les dones, ni un pas enrere”. La manifestació acabarà a la plaça de la Mare de Déu.

Recorregut de les dues manifestacions que recorreran València aquest divendres a la vesprada
Recorregut de les dues manifestacions que recorreran València aquest divendres a la vesprada / À Punt NTC

D’altra banda, a Alacant l’Assemblea 8M ha convocat una marxa que eixirà a les 18:30 hores des de les escales de l'institut Jorge Juan en direcció cap a la rambla de Méndez Núñez. Allà està previst que les organitzadores lligen un manifest reivindicatiu.

Recorregut de la manifestació que recorrerà el centre d'Alacant amb motiu del 8-M
Recorregut de la manifestació que recorrerà el centre d'Alacant amb motiu del 8-M / À Punt NTC

Elx serà una altra de les ciutats on les dones eixiran als carrers en un clam unànime en favor de la igualtat real. En aquest cas, es tracta d’una marxa conjunta de l’Assemblea 8M i la Coordinadora Feminista d’Elx, que han convocat els participants a les 19:30 hores a la plaça de l’Aparadora en direcció a la plaça de Baix, on culminarà amb un manifest. 

També et pot interessar

stats