Vox tomba la declaració institucional del 8M a l'Ajuntament de València

El conflicte generat pels canvis en la Fundació València Activa també han fet a l'oposició votar en contra

Vox celebra al carrer el "No" a la declaració pel 8M / À Punt NTC

L'Ajuntament de València no tindrà enguany una declaració de suport a la igualtat i contra les discriminacions que pateixen les dones. Quan el PP l'ha proposada, s'ha topat amb el conflicte generat pels canvis en la Fundació València Activa. 

Tot va començar dimecres, quan Vox va modificar els estatuts de la Fundació València Activa per a eliminar les polítiques en favor de les dones, introduint l'expressió "totes les persones". L'oposició ha reaccionat aquest dijous assegurant que ha sigut possible amb els vots i el permís de l'alcaldessa, María José Catalá. "Hi ha un acord a suprimir la igualtat de les dones a les portes del 8 de març", ha afirmat Sandra Gómez, portaveu del PSPV a l'Ajuntament.

"És com dir: 'El dia que tu vas a celebrar o que vas a reivindicar els teus drets, jo et donaré l'estocada de mort i damunt, somric', i la senyora Catalá ho està consentint", ha ironitzat Papi Robles, portaveu de Compromís en el consistori.

Per tant, han rebutjat la declaració conjunta proposada pels populars. Ni tan sols ha tingut el suport dels seus socis, perquè Vox continua negant que les dones necessiten un tracte diferenciat.

Vox sosté que els estatuts modificats eren ideològics i inconstitucionals. Per això, tampoc han votat a favor de la declaració proposada per l'equip de govern, del qual formen part. "Siguem tots iguals davant de la llei i no establim cap mena de discriminació, perquè la discriminació positiva és sempre negativa contra algú", ha dit el regidor de Vox.

Juan Carlos Caballero, regidor del PP i portaveu de l'Ajuntament de València, ha dit que "evidentment, en el govern hi ha dos partits i podem diferir", però ha afirmat que el consistori "garantirà aquestes polítiques de suport a l''emprenedoria femenina i de la inserció laboral de les dones en el mercat laboral".

Lluny de lamentar-ho, els de Vox celebren el "No" a la declaració amb un vídeo compartit en xarxes, on tot el grup canta al carrer amb un home disfressat de torero.

També et pot interessar

stats