València es manifesta el 8M amb el lema "Pels drets de les dones, ni un pas enrere"

La Coordinadora Feminista de Castelló reivindica "la igualtat real" i fa una crida a la societat civil perquè se sume per a recordar que els "drets de les dones no es toquen"

El Moviment Feminista de València presenta la manifestació del 8M
El Moviment Feminista de València presenta la manifestació del 8M / Europa Press

El Moviment Feminista de València ha convocat aquest divendres la manifestació per al 8M amb el lema "Pels drets de les dones, ni un pas enrere". Volen posar en relleu "la por" que existeix amb el canvi de govern a la Comunitat Valenciana i que es produïsca "un retrocés en els drets de les dones" i també per les retallades que s'estan vivint al món.

"València tornarà a ser un referent i serà una manifestació molt violeta, molt reivindicativa i molt feminista", han avançat.

Així ho ha assenyalat aquest dimecres la portaveu del Moviment, Cándida Barroso, en la presentació d'aquesta marxa, que eixirà a les 19:00 hores de la Porta de la Mar de València i conclourà a la plaça de la Reina per a "plantar cara a totes les opressions que continuem patint les dones".

En aquest sentit, han lamentat la reducció per part de la Conselleria de Justícia de la quantitat de persones que han d'atendre les dones víctimes de violència de gènere i dels diners destinats a formació.

De la mateixa manera, es reivindicaran els drets sexuals i reproductius de les dones. Altres de les reivindicacions que s'escoltaran són una defensa d'una legislació abolicionista de la prostitució i dels ventres de lloguer, protecció a les víctimes de la violència sexual i una coeducació per a la igualtat sexual, sobretot en els joves, que ensenye els perills de la pornografia.

Cartell de la manifestació
Cartell de la manifestació

Per la seua banda, la Coordinadora Feminista de Castelló reivindicarà el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, "la igualtat real entre homes i dones" amb diversos actes, entre els quals hi haurà una manifestació.

Segons ha explicat en un comunicat, considera necessari "alçar la veu per a reivindicar els drets de les dones ara més que mai".

Sota el lema "Pels drets de les dones, + feminisme", el divendres, a les 11:30 hores, eixirà la manifestació des de la plaça de la Pau, que recorrerà el carrer Major per a finalitzar en una concentració davant de la Delegació del Consell.

Ací tindrà lloc la lectura del manifest per part de tres dones feministes que representen el món fester.

En aquest sentit, ha fet una crida a la societat civil perquè se sume a la manifestació per a recordar que els "drets de les dones no es toquen".

Present en les festes

La Coordinadora Feminista vol estar molt present en les festes, participant en les bodeguetes dels mitjans de comunicació i sumant-se als actes organitzats per la Federació de Colles al Palau de la Festa.

En aquest lloc s'instal·larà un fotoreclam amb frases reivindicatives per a omplir les xarxes socials d'imatges amb l'etiqueta #8MCoordfeministaCS.

També et pot interessar

stats