Margarita Robles: "Tenim grups de gent que criden 'Espanya, Espanya' per a poder entrar-hi"

La ministra de Defensa ha detallat la complicada situació que s'està vivint a l'aeroport de Kabul en la seua visita al campament de Torrejón de Ardoz (Madrid)

Margarita Robles en la seua visita al campament de Torrejón de Ardoz
Margarita Robles en la seua visita al campament de Torrejón de Ardoz / Ministeri Defensa (@Defensagob)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha destacat aquest diumenge la situació que estan vivint els afganesos a l'aeroport de Kabul on, segons diu, hi ha "moltes famílies amb criatures" que intenten entrar-hi fa més de 24 hores per a accedir als vols que ha disposat Espanya. "Tenim grups de gent que crida 'Espanya, Espanya' per a poder entrar-hi", ha explicat.

Robles ha visitat, juntament amb el cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), Teodoro E. López Calderón, el campament instal·lat a l'aeroport de Torrejón de Ardoz (Madrid), on reben els ciutadans evacuats de l'Afganistan.

La ministra i el JEMAD, en companyia d'altres representants de les forces armades, han esperat l'arribada de d'un nou vol que ha aterrat aquest diumenge a la nit amb 177 persones. En la seua intervenció també ha anunciat que un metge i un ginecòleg se sumaran a partir d'ara a l'operatiu de rescat, ja que entre la gent que s'espera que arribe hi ha dues dones a punt de donar a llum. Es preveu que al llarg de la nit arribe una altra aeronau.

Durant la visita, Robles ha reconegut que hi ha situacions que no depenen d'Espanya, incloent-hi les dificultats que hi ha per a accedir a l'aeroport de Kabul on "hi ha una aglomeració" d'unes 20.000 persones que s'enfronten a circumstàncies que van canviant diàriament. "Els demanem que criden 'Espanya', que vagen amb la bandera o amb alguna cosa roja", ha explicat la ministra per a descriure la situació que es viu a Kabul. Segons ha apuntat, les imatges d'aquesta gent demanant entrar, no les oblidarà "mai".

Robles ha valorat el treball de les forces armades espanyoles que, ha destacat, fa més d'una setmana que realitzen aquests vols i proporcionen seguretat davant les "escenes dramàtiques" que s'estan vivint a l'Afganistan. També ha recordat que Espanya ha perdut al país asiàtic 104 persones i, al seu parer, el millor homenatge que se'ls pot fer és "no deixar a ningú arrere" entre aquelles persones que han treballat per al país.

De la mateixa manera, ha demanat prudència als mitjans de comunicació, ja que alguns refugiats han demanat no eixir en la televisió. Robles ha recordat que molts d'ells deixen família a l'Afganistan i poden patir represàlies per la seua fugida.

També et pot interessar

stats