Aterra a Espanya el tercer avió amb 36 persones evacuades de l'Afganistan

La base militar de Torrejón de Ardoz acull, amb l'arribada d'aquest vol, més de 110 refugiats a la Unió Europea

Tercer avió Torrejón

El tercer avió del Servei Europeu d'Acció Exterior ha aterrat cap a les 19:30 hores d'aquest dissabte a la base militar de Torrejón de Ardoz (Madrid) amb 36 persones evacuades de l'Afganistan. Així ho ha informat el president del govern, Pedro Sánchez, a través de les xarxes socials.

L'avió, noliejat per França, ha eixit de Dubai en direcció cap a París on han desembarcat els afganesos que han treballat per al país. Posteriorment, l'avió ha seguit rumb a Madrid amb personal del Servei Exterior Europeu.

Aquests vols s'emmarquen en l'acord assolit pels Vint-i-set a proposta del govern espanyol perquè Espanya servisca de porta d'entrada per als afganesos que van treballar per al bloc i les seues famílies i la seua posterior distribució sobre la base de quotes a la resta de països.

Precisament, aquest dissabte Pedro Sánchez ha visitat les instal·lacions de Torrejón de Ardoz juntament amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, el president del Consell Europeu, Charles Michel, i l'alt representant de la UE per als Afers Estrangers, Josep Borrell. Allí, en una roda de premsa, ha explicat com es gestionarà el procés de retirada i repatriació de tots els afganesos que han col·laborat amb les institucions europees durant els anys de missió al país. 

Fins ara, han aterrat cinc avions en el marc del dispositiu d'evacuació habilitat per Espanya: dos disposats pel govern central i tres més per països europeus. S'espera que un altre avió aterre també aquest dissabte a la mateixa base.

Mentrestant, a Kabul es viuen moments de desesperació i caos en què hi ha aglomeracions a l’aeroport de la ciutat de famílies que tracten de fugir de l'Afganistan.

També et pot interessar

stats