La mare de l'acusada pel crim de Godella acusa el gendre de manipular la seua filla

La mare de María Gombau ha relatat en el juí pel presumpte parricidi comés el 2019 l'angoixa que va viure els dies abans mentre intentava evitar-lo

Vista de la sala on se celebra el juí contra María Gombau i Gabriel Carbajal, acusats de matar els fills el 1 de març del 2019
Vista de la sala on es fa el juí a María Gombau i Gabriel Carbajal, acusats de matar els fills el 14 de març del 2019 / Kai Försterling (Efe)

La tercera jornada del juí a María Gombau i Gabriel Carvajal, la parella de Godella acusada pel doble assassinat dels fills en 2019, ha tingut com a protagonista la declaració de l'àvia materna. Noemi, principal testimoni de l'entorn de la mare, ha descrit el pare dels menors com un marit controlador que manipulava la seua filla. A ella s'ha referit com una xica influenciable que patia, segons ha dit, greus problemes psiquiàtrics. "Estava absolutament controlada i manipulada per Gabriel", que li supervisava el correu electrònic i escoltava les converses, ha declarat l'àvia dels germans, un xiquet de tres anys i mig i una xiqueta de cinc mesos.

La Fiscalia demana per a Gabriel 50 anys de presó i per a María l'internament en un centre psiquiàtric durant un màxim de 25 anys, per patir esquizofrènia i tindre alterades les facultats que en farien possible la imputació. Encara que els dos progenitors es donen la culpa del presumpte parricidi mútuament, l'acusació pública considera que el pare va ser, com a mínim, inductor.

Aquest dimecres també han prestat testimoniatge tres amigues de l'acusada, que han coincidit amb l'àvia materna a dibuixar Gabriel com un home dominat per creences estranyes i obsessionat per una secta que el perseguia, però també com un controlador, un manipulador que tractava malament la seua dona i que, en algunes ocasions, maltractava els xiquets. Mentre que l'acusat negava dimarts en la declaració creure's dotat de poders especials o tindre fe en aquesta mena de pensament màgic, tots els testimonis pròxims a María que han intervingut en la tercera sessió del juí, a la Ciutat de la Justícia de València, han dit precisament el contrari.

Les amigues de la mare dels xiquets han insistit, a més, que totes coneixien les "vigílies" que la parella mantenia per a evitar que "la secta" els atacara a la nit. Un factor important, ja que va ser durant una d'aquelles vigilàncies quan es va produir el crim.

Noemi, per la seua banda, ha narrat l'angoixa que va viure en les jornades prèvies al suposat parricidi per a evitar el que semblava una tragèdia anunciada. A pesar que va acudir a serveis socials a denunciar la situació, no va poder impedir la mort dels xiquets, ha lamentat. Per exemple, ha recordat que els psiquiatres de la Sanitat Pública als qui va acudir perquè intervingueren en el cas no van comprendre la gravetat de la malaltia de la seua filla, ja que li van diagnosticar simplement una crisi d'ansietat.

La mare de María Gombau ha relatat davant del jurat popular que haurà d'emetre un veredicte com l'11 de març, dos dies abans del crim, que la seua filla va enviar-li un missatge per Whatsapp on li deia textualment: "Ade, mare, me'n vaig amb el creador, adeu". Aquestes paraules van posar en alerta Noemi, que va denunciar la situació als serveis de protecció de menors i fins i tot davant de la Fiscalia de Menors i els tribunals, que li van assegurar que actuarien d'urgència. Tres dies més tard, el 14 de maig, el seu fill la va despertar per a dir-li que la policia estava a sa casa perquè María i els nets havien desaparegut. Trobaren els cadàvers dels dos xiquets ja de matinada, soterrats a desenes de metres de la casa on vivien amb els progenitors. Van morir a conseqüència de forts colps al cap.

També et pot interessar

stats