Detinguda la mare dels dos xiquets trobats morts a Godella

La Guàrdia Civil ha localitzat els cadàvers soterrats a 75 metres de la vivenda que la família ocupava il·legalment.

Compareixença del delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio

La recerca dels dos germans desapareguts a Godella ha acabat amb el pitjor resultat. La Guàrdia Civil ha trobat els cadàvers després d'una vesprada d'intensa recerca pels voltants de la casa de camp que ocupava la família al terme municipal d'aquesta localitat, segons han informat fonts de la investigació i ha confirmat posteriorment el delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en una compareixença urgent que ha fet passades les 22.30 h. 

Fulgencio ha explicat que ha sigut la mare qui ha indicat on estaven soterrats els menuts, tot i que cap dels progenitors ha confirmat l'autoria del crim ni s'han acusat mútuament. La investigació continua oberta i sota secret de sumari, amb la qual cosa encara no se'n coneixen les circumstàncies de la mort. No obstant això, el delegat del govern ha descartat que es tracte d'un cas de violència masclista.

Un gran operatiu policial integrat per més d’un centenar de persones ha intentat durant tot el dia localitzar per diversos municipis de la comarca de l’Horta els dos menuts, una xiqueta de bolquers de cinc mesos i el germà de tres anys. Una amiga de la família els havia vist per última vegada dimecres. La recerca s’havia estés en diversos pous i séquies del terme municipal de Godella, després que la mare haguera parlat davant de la policia de “ressuscitar” els fills i de la necessitat de “bussejar”. 

Aquesta vesprada, la Policia ha interrogat els progenitors per separat durant quatre hores en la caserna de la Guàrdia Civil de Montcada. Arran de la confessió del lloc on estaven els fills, la mare està detinguda i en dependències policials. El pare està sent investigat i custodiat per la Policia, i ara continuaran els interrogatoris als dos per tal d'aclarir els fets. El delegat del govern ha dit que caldrà esperar l'autòpsia per a conéixer les causes de la mort dels xiquets. 

Vora les 18 de la vesprada, Fulgencio ja havia avançat que els interrogatoris no estaven donant resultat perquè tant el pare com la mare es mostraven poc col·laboratius i incorrien en contradiccions. Finalment, la mare ha indicat als equips de recerca on trobar els dos cadàvers, que estaven soterrats en dues fosses separades i ubicades a 75 i 150 metres de la casa on vivien.

Una baralla ha desencadenat els fets

La recerca dels xiquets s'havia posat en marxa aquest migdia després que diverses telefonades alertaren de crits i una baralla entre la parella. En conéixer els fets, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Godella es traslladaren al lloc on vivia la família, una casa que ocupaven de forma irregular. 

Quan els agents hi han arribat, han comprovat que només hi estava el pare i, segons apunta la investigació, sí que els ha arribat a insinuar que els menors estaven morts. D'acord amb diversos testimonis, la mare havia eixit corrent després de la discussió. La Guàrdia Civil l'ha localitzada cap al migdia dins d’un bidó.

Fonts de la investigació han confirmat també que els serveis socials ja havien obert un expedient a la família pels problemes mentals de la parella i per la desatenció dels menors, que podia suposar la retirada de la custòdia. 

Més de cent efectius

El dispositiu de recerca dels germans ha estat format per 110 efectius i hi ha participat la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Policia Local, a més de voluntaris de Proteció Civil i de bombers amb gossos de recerca especialitzats a trobar persones vives i mortes. 

També et pot interessar

stats