Entrecreuament d'acusacions en la primera jornada del juí pel crim de Godella

La fiscalia demana 50 anys de presó per al pare i un màxim de 25 anys d'internament en un centre psiquiàtric per a la mare, acusats de matar els fills menuts

Comença juí Godella

Aquest dilluns ha arrancat el juí amb jurat contra María Gombau i Gabriel Carvajal pel presumpte doble assassinat dels fills, un xiquet de tres anys i mig i una bebé de només cinc mesos. Els dos van morir, presumiblement, pels colps rebuts amb un objecte contundent. La Fiscalia demana per al pare 50 anys de presó i per a ella, l’internament en un centre psiquiàtric durant un màxim de 25 anys.

La vista ha començat amb l'elecció dels nous membres del jurat popular i els dos substituts que hauran de determinar el grau de culpabilitat dels acusats.

Durant aquesta primera jornada, el fiscal ha remarcat que és el juí "més brutal" en la qual ha hagut de participar perquè "no hi ha res més brutal que la mort d'un xiquet en mans dels seus pares". "Els dos volien posar fi a la vida dels seus fills menors i així ho van fer", ha assenyalat.

El pare nega ser l'autor dels crims

Gabriel, el pare acusat d'assassinar amb l'ajuda de la seua parella els dos fills ha prestat declaració durant dues hores i mitja, de la qual s'ha absentat per pròpia voluntat la seua parella i acusada, i continuarà declarant aquest dimarts. Durant la declaració ha responsabilitzat la mare de l’assassinat dels fills, i ha revelat que ella li ho va reconéixer. 

L'acusat ha negat que matara els xiquets de comú acord amb María i ha justificat que no es recorda del que li va dir a la Guàrdia Civil perquè estava en estat de xoc.

Per part seua, la defensa del pare ha demanat la lliure absolució, ja que assegura que va ser la mare qui va portar als xiquets fora de casa per a assassinar-los. 

De la mateixa manera, l'advocada de la mare ha demanat la lliure absolució de María en afirmar que no va executar els actes que li imputa la Fiscalia, i que només va procedir a enterrar els cossos dels seus fills quan se'ls va trobar ja sense vida.

Per contra, ha definit Gabriel com una persona "violenta, irascible i altament manipuladora", fins a l'extrem que va separar María de tots els seus amics i família per a "tindre-la a casa i que altres persones no pogueren comminar-la", i "no va moure un dit per a ajudar-los i posar-los fora de perill, tenint en compte l'estat en què estava".

Els fets es remunten a l’any 2017, etapa en què la parella es va instal·lar en una casa de camp de Godella abandonada. Amb els anys la van tractar de fer habitable de nou i van tindre dos fills. Segons sosté l'acusació, durant este temps Gabriel Carvajal hauria inculcat certes creences místiques i religioses a la seua parella, entre les quals hi havia la purificació de l’ànima per mitjà de banys amb aigua, el renaixement després de la mort del cos i, fins i tot, l’existència d’una secta que els vigilava i abusava sexualment del fill major. 

Aquestes idees haurien augmentat en intensitat quan van rebre la denúncia interposada per la propietària del terreny per ocupació il·legal de la vivenda i per la constant vigilància a què els sometia la mare de María Gombau, preocupada pel seu comportament i com podia afectar això els seus nets. Finalment, impulsats per les seues creences, els acusats haurien decidit que la millor manera de "lliurar l’ànima dels seus fills" de l’assetjament era assassinar-los, per la qual cosa els van banyar en aigua i després els van colpejar de forma violenta fins que van morir.

A l'esquerra de la imatge, l'acusada dels crims (la mare dels xiquets)
A l'esquerra de la imatge, l'acusada dels crims (la mare dels xiquets) / EFE

El 14 de març del 2019, una veïna va denunciar que havia vist eixir de la caseta ocupada una dona sense roba i plena de sang. La Guàrdia Civil va donar per desapareguts els menors i després els van trobar morts i enterrats prop de l'habitatge. Nou hores després, trobaren la mare nua i oculta en un bidó i va confessar on estaven els fills. Els cossos van ser soterrats en dues fosses, l'una a uns 75 metres de la casa que ocupava la família de manera il·legal, i l'altra a uns 150 metres.

Anàlisis mèdiques de la mare

En els dies posteriors a aquest succés, la mare va ser objecte de diverses anàlisis mèdiques per a tractar de determinar si patia alguna malaltia mental. Almenys dos informes psiquiàtrics van determinar que pateix esquizofrènia paranoide. La Fiscalia, tenint en compte la consideració de malalta de María, demana per a ella l’internament en un centre psiquiàtric durant un màxim de 25 anys. Per això, únicament demana pena de presó (de 50 anys, 25 per cada delicte) per al pare.

També et pot interessar

stats