La maquinista del tren de Begís a una viatgera: "Baixa del tren si no vols morir cremada"

Isabel viatjava amb els dos fills al tren que va quedar atrapat per l'incendi de Begís. Relata com la maquinista li va aconsellar que abandonaren el comboi per a salvar la vida

Isabel, que viatjava amb els seus dos fills en el tren atrapat per l'incendi de Begís, té cremades de tercer grau
Isabel, que viatjava amb els dos fills al tren atrapat per l'incendi de Begís, té cremades de tercer grau / TV3

Isabel viatjava amb els dos fills en el tren que va quedar atrapat a Caudiel per les flames de l'incendi de Begís ara fa dos mesos. Relata com la maquinista li va aconsellar que abandonaren el comboi. Té cremades de tercer grau i considera que el 16 d'agost van tornar a nàixer. “És la nostra segona data d'aniversari”, afirma.

Segons el seu relat, tots els vidres de les finestres "cremaven una barbaritat i entrava fum". Llavors el tren va frenar bruscament i va entrar la maquinista "cridant i dient que ens apartàrem i que no sabia el que fer, que estava esperant ordes".

Ella estava al tren amb els dos fills, Paula de 10 anys, i David de 5, als quals tenia agafats. Llavors li va preguntar a la maquinista: "què faig per a salvar la vida de mos fills?".

La resposta de la maquinista va ser clara: "baixa del tren si no vols morir cremada", i la va ajudar a baixar del comboi.

Ma filla em va dir "què fem mamà" i li vaig dir "corre, Paula", perquè no s'hi veia res i estava tot ple de fum. Ella va córrer i li vaig perdre la pista.

Quan baixen del tren hi havia una "calor insuportable, un infern total". En eixe moment sa filla li va preguntar, "què fem mamà?". Al que Isabel li vaig respondre "corre, Paula" perquè no s'hi veia res, estava tot ple de fum. Ella va córrer i "li vaig perdre la pista".

Mentre que sa filla fugia del perill, Isabel notava com s'estava cremant i intentava protegir amb el cos el fill menut. Uns moments en què pensava que moriria.

Jo notava com m'estava cremant, però no podia fer res. El foc em venia per l'esquerra i vaig protegir David amb el cos, que el tenia agafat per la dreta i vaig pensar en aquell moment que em moria.

Afortunadament, va passar de la mort a la vida i un passatger l'ajudà amb el fill i començà a caminar. "Un miracle total, em va eixir una força brutal, l'instint de supervivència i ens va vindre una glopada d'aire fresc".

Després de caminar per la via del tren havien arribat al viaducte de la Fontsanta, a tres quilòmetres d'on havia parat el tren, fora de perill.

La investigació dels fets està en fase d'instrucció als jutjats de Sogorb, a l'Alt Palància. La Guàrdia Civil ja ha presentat el seu informe i ara s'espera el de la fiscalia.

Ordes contradictòries de la maquinista

Isabel ha presentat denúncia per a demanar responsabilitats i destaca que hi hagué ordes contradictòries de la maquinista. "Estem mirant que a cadascú li va donar una orde diferent. Jo he vist testimonis que diuen que s'hi queden, a mi que en baixe".

Ella és il·lustradora gràfica i li van recomanar que ho dibuixara tot i allò la va ajudar a retindre la informació i fer la declaració a la Guàrdia Civil.

Il·lustració d'Isabel de l'incendi que va viure al tren amb els fills
Il·lustració d'Isabel de l'incendi que va viure al tren amb els fills

Després del succés va passar un mes ingressada a l'hospital la Fe de València i ara acudeix dues voltes a la setmana la unitat de cremats de la Vall d'Hebron per a recuperar-se de les cremades de tercer grau.

També et pot interessar

stats