Bravo insisteix a les Corts que no hi va haver errades de comunicació en l’incident del tren a Begís

La consellera de Justícia detalla que el responsable del post de comandament avançat (PMA) va avisar Emergències mitja hora després de saber que els viatgers estaven atrapats

Gabriela bravo en la presentació del pla de formació de bombers forestal
Gabriela Bravo, en la presentació del pla de formació de bombers forestals / Europa Press

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha assegurat aquest dimecres a les Corts que l’"informe definitiu" del responsable dels bombers, al capdavant de la direcció de l'incendi de Begís (Alt Palància), revela que no va haver-hi ni errades de comunicació ni "actuacions imprudents" del Centre de Coordinació d'Emergències. A més, ha detallat que el responsable del post de comandament avançat (PMA) de l'incendi de Begís va avisar Emergències mitja hora després de saber que hi havia atrapats passatgers d'un tren.

L'incident de Begís va tindre lloc el passat mes d’agost, i hi van resultar ferits tretze passatgers del tren que opera Renfe i que cobria el trajecte València-Saragossa, per la proximitat a l'incendi, declarat hores abans.

Per la seua banda, el diputat del PP Miguel Barrachina ha acusat Bravo de mentir i d'utilitzar dades de manera esbiaixada quan va dir que no havien rebut un avís del perill per la proximitat a l'incendi. En la resposta, la consellera ha retret al PP que "continue mentint i manipulant la informació per a intentar traure rendibilitat política de totes les desgràcies", ja que segons ella hi havia tècnics d'emergències "fins a les 9 de la nit" i "en cap moment" va haver-hi alertes que es comunicaren i no s'executaren.

Les ordes no les donava la consellera

Bravo ha posat l'accent que aquesta decisió va partir del director del post de comandament avançat (PMA), "a qui correspon", segons el pla d'extinció d'incendis. "Les ordes no les donava la consellera, sinó el professional que coneix els riscos sobre el terreny".

A més, s'ha mostrat "absolutament defraudada" amb la síndica del PP, María José Catalá, quan va afirmar en el debat de política general que hi havia avís de flames, quan en realitat sols hi havia una alerta per l'existència d'una bombona de propà pròxima a una estació en desús.

El PP diu que Bravo obliga un bomber a "immolar-se"

Després de sentir aquesta versió, el diputat popular ha acusat la consellera d'encarregar un informe en què "ix un home a immolar-se", quan ha recordat que ella va dir al juny que la competència d'extinció d'incendis era "al cent per cent" la seua responsabilitat. "Com ha canviat el conte", ha dit, i l'ha instat a aplicar-se el que va dir sobre Mónica Oltra de "aporta o aparta".

"El lladre es pensa que tots roben", ha respost Bravo, negant que haja "pressionat a ningú" per a emetre un informe. Per contra, ha sostingut que és una cosa que el PP feia quan governava: "Pressionar la justícia per a evitar condemnes".

També et pot interessar

stats