Parlem amb un dels passatgers del tren accidentat a Caudiel: "Ens vam trobar rodejats de flames i va començar la histèria"

Ángel Sanchiz, que anava a bord del tren de València a Saragossa, assegura que va viure una de les experiències més horribles de sa vida

Ja ha començat la investigació per aclarir què va succeir en l'incident de Caudiel / À Punt NTC

Dimarts de vesprada, el tren de València a Saragossa ix de l'Estació del Nord. Ningú ha avisat del contratemps, tot i que la via passa molt a prop de l'incendi que crema Begís. Vora les 18:00 h, el tren s'acosta a la zona de l'incendi, on hi ha molt de fum. La maquinista considera que continuar és perillós i deté el comboi.

"Ens vam trobar rodejats de flames i va començar la histèria", explica Ángel Sanchiz, un dels passatgers que anava al tren. "Vam baixar perquè era imprescindible baixar".

La intenció de la maquinista quan es va veure enmig de les flames era tornar a Caudiel amb el tren. "La conductora va vindre directament a la part de darrere, però no sé què passava, que el tren no avançava", continua Sanchiz. "Tots els que estaven davant van vindre a la part de darrere i llavors va començar la histèria col·lectiva".

Segons els passatgers, eixir-ne els semblava l'única opció, perquè el tren no arrancava. Segons els sindicats de maquinistes, van ser els passatgers els que van impedir l'eixida del tren, perquè quan s'obrin les portes, el sistema de seguretat impedeix arrancar. Sanchiz assegura que l’única porta que es podia obrir era la de la conductora. "Aleshores, la gent va entrar dins de l’habitacle, va obrir la porta i va saltar cap a fora".

L'escapada dels passatgers per les vies va ser penosa i plena de perill. A hores d'ara hi ha cinc ferits, entre els quals hi ha una dona de 62 anys que presenta les cremades més greus. 26 minuts després, el tren torna a Caudiel i s'inicia el rescat dels ferits.

En aquest moment, la pregunta ja és evident. Com és possible que el tren entrara a la zona d'incendi? Vicente Almenar, president del sindicat de maquinistes Asimafe, diu que el post d’emergències hauria d’haver avisat: "No van fer el seu treball i no van avisar que l’incendi havia avançat tant".

Per la seua banda, José María Ángel, director general d’Emergències, també ha valorat l’incident: "La informació, per algun motiu, no va arribar. Però si jo veig flames i hi ha un centre d’Emergències, ells podrien haver pres una resolució", ha dit en una entrevista al programa Les Notícies del Matí de la ràdio d'À Punt.

"Jo crec que tot el món ha actuat amb la màxima bona fe i la màxima professionalitat", declara Ximo Puig davant les càmeres. "Ara bé, hem de saber exactament què ha passat, i com sempre, es prendran les mesures que calguen".

La policia judicial adscrita al jutjat de Borriana investiga el cas. La investigació està en marxa: Ángel Sanchiz, el passatger que ha entrevistat À Punt NTC, ha prestat declaració aquest matí.

També et pot interessar

stats