La Policia Judicial investiga l'incident de tren a Caudiel, en què van resultar ferits 15 passatgers

Puig explica que Renfe també ha obert una investigació i agrega que sembla que la maquinista va actuar "d'una manera correcta i preventiva"

Gràfic sobre l'incident al tren a Caudiel
Gràfic sobre l'incident al tren a Caudiel / À Punt NTC

L'incident d'aquest dimarts a la vesprada quan 15 persones resultaren ferides, tres d'elles greus, després d'abandonar un tren de mitjana distància que s'havia detingut a causa de l'incendi de Begís (Alt Palància) "està judicialitzat ja i, per tant, la Policia Judicial actuarà en conseqüència", segons ha explicat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El president ha afegit que Renfe també ha obert una investigació sobre com es van desenvolupar els fets i ha indicat que sembla que la maquinista va actuar "d'una manera correcta i preventiva". Segons ha declarat, en el moment del succés no hi havia flames prop del tren, sinó fum de l'incendi, i la maquinista va prendre la decisió, "autoritzada pels seus superiors", de tornar cap a Sagunt (Camp de Morvedre), en concret a l'estació de Caudiel, però "va haver-hi algun tipus d'actuació per part d'alguns viatgers".

Quan li han preguntat per què no es va interrompre la circulació ferroviària en una zona en la qual hi havia un incendi, el president ha indicat que no pot contestar, perquè correspon a la direcció tècnica de l'incendi prendre aquest tipus de decisions.

Puig ha indicat que el conseller de Sanitat està en contacte amb els hospitals on es van traslladar els passatgers del tren ferits, i ha precisat que la persona que està més greu és una dona que roman ingressada a l'Hospital La Fe de València.

Sis persones ingressades per l'incident del tren

Un total de sis persones estan encara ingressades per l'incident del tren a Caudiel d’aquest dimarts. La Generalitat ha puntualitzat que a l'Hospital de la Fe es troben cinc dels hospitalitzats, per cremades: quatre dones i un home. Tres dels pacients, de 62 anys, 43 anys i 24 anys, es troben en estat greu; els altres dos, de 15 i 48 anys, tenen un pronòstic moderat. Per la seua banda, a l'Hospital Clínic continua ingressada una dona de 30 anys amb fractura de turmell. Ja han rebut l'alta un home de 56 anys a l'Hospital de Sagunt i un xiquet de 4 anys a l'Hospital Clínic.

També et pot interessar

stats