Els grups del Botànic rebutgen una comissió sobre l'incident del tren en l'incendi de Begís

El PSPV considera que el PP vol dilatar l’incident fins a les eleccions per a aconseguir algun trofeu polític

Ximo Puig compareix en el debat de politica general a les Corts
Imatge d'arxiu de les Corts / À Punt

El ple de les Corts rebutjarà aquest dijous crear una comissió d'investigació sobre l'incident del tren que es va trobar amb l'incendi forestal de Begís (Alt Palància), perquè els grups del govern valencià —PSPV, Compromís i Unides Podem— votaran no a aquesta proposta del Partit Popular. 

A l'agost, diversos passatgers d'aquest tren que cobria la línia València-Saragossa van resultar ferits després d'eixir del comboi per la proximitat a l'incendi de Begís. Aquest incident encara està sota investigació judicial, però la setmana passada, la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, va revelar que l’informe definitiu del responsable dels bombers al capdavant de la direcció de l'incendi de Begís descarta fallades de comunicació del Centre de Coordinació d'Emergències en el succés.

Durant el debat d'aquest dimecres, el portaveu adjunt del PP, Miguel Barrachina, ha reiterat les crítiques a la Generalitat per cobrir l'incident amb "una cortina permanent de fum sobre les dades que haurien de ser públiques", a més de tornar a exigir la dimissió de Bravo com a màxima responsable.

Ha acusat els socis del Botànic de voler ocultar la veritat i ha apuntat a la ja exconsellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, per la falta de protecció de les muntanyes valencianes.

Per la seua banda, el diputat del PSPV Ernest Blanch ha rebutjat la comissió d'investigació en nom del tripartit, mentre presentava tot el seu respecte a les víctimes, “que no es mereixen la frivolitat amb què actua el PP” sobre uns fets explicats en nombroses ocasions. “Canviar misèries per vots és miserable i ací no entrarem", ha recalcat. 

Al seu entendre, el PP vol dilatar l’incident fins a les eleccions per a aconseguir algun trofeu polític, però els ha advertit que estan punxant en os dur. Ha defensat que la consellera va ser present als municipis afectats i que aquest divendres hi haurà una reunió amb els alcaldes. A més, ha destacat que les més de 230 preguntes escrites registrades i 70 sol·licituds de documentació sobre l'incident tindran resposta aquests dies i que la consellera de Justícia “vindrà les vegades que faça falta".

També et pot interessar

stats