Consulta les restriccions al trànsit durant celebració de la Marató de València

Més de 80 carrers de la ciutat estaran tallats entre les 8:00 i les 15:00 hores d'aquest diumenge, i hi haurà 32 línies d'autobús amb itineraris alternatius 

Mapa del recorregut, carrers tancats i temps estimats de la Marató de València del 3 de desembre de 2023
Mapa del recorregut, carrers tancats i temps estimats de la Marató de València del 3 de desembre de 2023 / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de desembre 2023 - 07:37 Actualitzat: 03 de desembre 2023 - 08:03

Torna a la ciutat de València la Marató Trinidad Alfonso, una cursa que en l'edició d'enguany reunirà més de 33.000 corredors i corredores. Davant d'un acte d'aquestes característiques, que tallarà més de huitanta carrers, l’Ajuntament de València, conjuntament amb l’EMT i la Policia Local, ha preparat un dispositiu especial.

La prova arrancarà a les 8:15 hores des de la plaça de la Marató amb el pont de Molivent, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, però una hora abans ja es faran els primers talls de trànsit. Està previst que la cursa acabe al voltant de les 15:00 hores, moment en què el transport rodat ja podrà circular amb normalitat en tota la ciutat.

Els corredors i les corredores faran els primers quilòmetres a través de l'avinguda de les Balears, després es desviaran pel carrer de Joan Verdeguer i correran durant un parell de quilòmetres vora la platja per a finalment introduir-se en l'avinguda dels Tarongers, on arribaran els primers participants a partir de les 8:30 hores.

Després d'arribar fins a la rotonda del bulevard Perifèric Nord, l'itinerari continuarà per Ramon Llull i part de l'avinguda de Blasco Ibáñez. A continuació rodejarà el barri de Benimaclet, passarà per l'Albereda i desfarà els trams de Blasco Ibáñez i Tarongers. Quan baixen pel carrer de la Reina —que estarà tallat de les 9:15 a les 12:15—, els participants hauran fet la meitat de la cursa.

Posteriorment, l'itinerari seguirà per l'avinguda del Port i els corredors enfilaran l'Albereda fins a canviar de sentit i incorporar-se al carrer de Guillem de Castro. Després els participants correran pel centre la ciutat, passant prop de l'Ajuntament, fins a arribar la gran via de Ferran el Catòlic —tallada de les 9:46 a les 13:40—, punt en què hauran fet tres quartes part de la carrera.

En els darrers quilòmetres l'itinerari recorrerà pel carrer de la Vall de Ballestera, l'avinguda de Tres Creus, passarà pel carrer de Xàtiva i la Porta del Mar per a encarar els últims dos quilòmetres fins a la meta, a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Servei ampliat d'EMT i Metrovalència

Davant d'aquesta situació excepcional, l'EMT recomana utilitzar les línies 35, 99 i la C3 per a aproximar-se a la zona d'eixida i a la Ciutat dels Arts i les Ciències. Per a circular per la ciutat, malgrat les grans restriccions, ha dissenyat itineraris alternatius en un total de 32 línies.  Així i tot, l'extens traçat de la prova sí que obligarà a suspendre provisionalment les línies C-1, 19, Exprés, 30, 31, 32, 40, 67, 70, 71, 73, C2, 81, 92, 93, 94, 95 i 98 durant el matí del diumenge. 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana també ampliarà el servei de Metrovalència durant la jornada esportiva i a les 6:00 hores els trens i tramvies començaran a circular. També a partir de les 6:00 hores la Línia 10 d'Alacant-Natzaret, amb diverses freqüències segons la franja horària, atés que la rotonda dels Germans Maristes amb l’Institut Obrer de València, per la qual transita esta línia, estarà tallada fins a les 10:00 hores.

Pel que fa a la Línia 4, el pas de la Marató obligarà a tallar la circulació des de les 8:15  fins a les 11:30 hores entre Pont de Fusta i Doctor Lluch. Per això només se circularà entre Mas del Rosari - Vicent Andrés Estellés i Pont de Fusta. En la Línia 8, no es començarà a circular fins a les 12:15 hores, moment en què es restablirà el servei complet en totes les línies. 

Operatiu especial de la Policia Local

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell, ha explicat que l'Ajuntament de València "destinarà un total de 534 agents de la Policia Local per a garantir la seguretat i la correcta organització i l'orde dels itineraris alternatius durant la carrera i els dies previs”. 

A més, la Policia ha establit set punts d'encreuament per a millorar l'accessibilitat dels vehicles d'emergències. A més, els agents podran donar pas a qualsevol vehicle o ciutadà, en aquests o altres punts del traçat, sempre que no es pose en perill la seguretat dels corredors i la resta d'assistents. En total la Policia ha disposat 475 plaques per a fer els talls de trànsit i 1562 tanques per a ordenar els itineraris alternatius. 

També et pot interessar

stats