El dispositiu especial per a la Marató de València trau als carrers més de 500 agents

La Marató Trinidad Alfonso tallarà aquest diumenge més de 80 carrers i grans avingudes. L’Ajuntament de València, l’EMT i la Policia local han preparat dispositius especials

Imatge d'arxiu de l'eixida de la Marató de València
Imatge d'arxiu de l'eixida de la Marató de València / Toni Marín

La Marató Trinidad Alfonso tallarà aquest diumenge, 3 de desembre, més de huitanta carrers i grans avingudes. Des del pont de Montolivet fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències, recorrent bona part del front litoral de València, tot l'eix de l'avinguda Blasco Ibáñez i el passeig de l'Albereda i el centre històric de la ciutat.

Amb un esdeveniment d'aquestes característiques, que reunirà a prop de 100.000 persones, l'Ajuntament de València, l'EMT i la Policia Local han preparat dispositius especials.

L'inici de la prova es farà en huit eixides des de les 8:15 fins les 9:25 hores i està previst que la prova finalitze al voltant de les 15:00 hores.

La realització d'aquesta carrera suposarà restriccions de circulació i l'estacionament en determinats carrers de la ciutat. A partir d'aquest dijous, a les 22:00 hores, s'inicien els primers talls de trànsit en l'entorn de la plaça de la marató per a facilitar les labors de muntatge de la zona d'eixida de la carrera.

El mateix ocorrerà a primera hora de dissabte en la Fira València, on els participants acudiran a recollir els seus dorsals. Els treballs seguiran fins a l'última hora de dissabte i, a partir de les 21:00 hores, els talls ja seran generalitzats en tot l'entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències i la resta de carrers i avingudes pels quals discorrerà la marató.

Divendres, 1 de desembre, a partir de les 22:00 hores, es tancarà al trànsit rodat el pont de Montolivet en els dos sentits i l'avinguda del Professor López Piñero en direcció cap al centre de la ciutat, pel muntatge de l'arc d'eixida de la prova.

Les avingudes dels Germans Maristes i de l'Institut Obrer de València també romandran tallades, en ambdós sentits, des de les 22:00 hores i fins a les 6:00 hores del dissabte, i es deixarà accés als guals.

Per la seua banda, el dissabte tallarà l'Albereda, entre la plaça d'Europa i el pont de l'Assut de l'Or, de 6:00 a 14:00 hores per tal d'albergar la minimarató. A més, es tallarà el carrer de l'Alcalde Reig i el carrer del Professor López Piñero.

Els talls per albergar el recorregut de la marató, el mateix diumenge, començaran una hora abans de l'inici de la carrera.

Tota la informació sobre les incidències de trànsit en les zones afectades podrà seguir-se en temps real en el compte de Twitter del Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament @transitvalencia, en l'aplicació App València i en l'apartat de mobilitat del geoportal municipal.

Operatiu especial de la Policia Local

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell, ha explicat que "l'Ajuntament de València destinarà un total de 534 agents de la Policia Local per a garantir la seguretat i la correcta organització i l'orde dels itineraris alternatius durant la carrera i els dies previs". En total la policia ha disposat 475 plaques per a realitzar els talls de trànsit i 1.562 tancs per a ordenar els itineraris alternatius.

Servei de l'EMT i Metrovalència

Amb mitja ciutat tallada el diumenge i els talls parcials previstos des del dijous, l'àrea d'operacions d'EMT València ha planificat rutes alternatives amb dos objectius prioritaris: acostar el màxim possible tots els usuaris a les seues destinacions habituals i facilitar l'arribada a la marató. Així, un total de 32 línies tindran rutes alternatives.

Tota la informació es pot consultar en la secció "Última hora" del web de l'EMT, en l'App, xarxes socials, autobusos i marquesines.

També Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ampliarà el servei de Metrovalència diumenge, per la qual cosa els trens i tramvies començaran a circular a les 6:00 hores del matí per a facilitar el desplaçament de participants i públic a l'eixida.

També et pot interessar

stats