Disfruta de la Marató de València en directe per À Punt

La retransmissió començarà a les 8 hores i es podrà seguir fins a les 14 hores. Eixa mateixa vesprada, s’emet la redifusió de l’esdeveniment de 18:45 a 21:00 hores.

‘Toni Lastra, l’home que volia ser Andrópolis’ el documental sobre la vida del creador l’SE Correcaminos, s’emetrà dissabte de vesprada abans de la prova com a homenatge a un dels grans pioners de les carreres en la Comunitat Valenciana.  

Les imatges més espectaculars de la Marató per À Punt
Les imatges més espectaculars de la Marató per À Punt / Departament de Comunicació
01 de desembre 2023 - 09:27

El pròxim diumenge 3 de desembre podrem seguir minut a minut, en directe, la Marató de València en la televisió pública valenciana. L'SE Correcaminos i la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València organitzen la marató que celebra enguany la 43a edició.

La retransmissió de la Marató de València començarà a les 8 del matí i es podrà seguir fins a les 14 hores. Coneixerem les millor marques i també les històries de desenes de corredors i corredores que se superen a ells mateixos a través de la pràctica de l’esport a l’asfalt. Eixa mateixa vesprada, es podrà gaudir també de la redifusió de l’esdeveniment de 18:45 a 21:00 h.

El periodista especialitzat en atletisme Xavi Blasco condueix i narra aquesta retransmissió d’un esdeveniment que involucra, més enllà dels atletes, tot el teixit social de València que s’ha guanyat el nom de "Ciutat del Running".

Xavi Blasco, presentador de la Marató, va impulsar la idea del documental de Toni Lastra
Xavi Blasco, presentador de la Marató, va impulsar la idea del documental de Toni Lastra

La Marató València és una gran festa i aquest diumenge 3 de desembre, À Punt aposta per contar-la a valencianes i valencianes íntegrament. Els periodistes Àlex Calabuig i Fernando Miñana acompanyaran Blasco en els comentaris perquè tinguem la informació més completa mentre que la periodista Esther Collado ens aproximarà tot tipus de perfils de corredors i corredores entrevistant-los en el millor moment: l’arribada a meta.

El circuit enguany té algunes variacions que afecten només al 5% de tot el trajecte per a salvar les obres que s’estan fent al barri del Cabanyal. L’organització s’ha encarregat que el recorregut no perda la velocitat que el caracteritza.

Es podrà gaudir també de la redifusió de l’esdeveniment de 18:45 a 21:00 h.
Es podrà gaudir també de la redifusió de l’esdeveniment de 18:45 a 21:00 h.

Cada any se supera la xifra de participants en la marató i enguany s’hi han inscrit 33.000 persones, milers de corredores i corredors anònims però també els millors atletes d’arreu del món. València, tant per data com per recorregut, és la ciutat que han triat enguany els atletes espanyols que volen aconseguir la mínima de cara als Jocs Olímpics de París 2024. Fins a quatre corredors nacionals (dos homes i dues dones) poden eixir de València amb el bitllet a París pràcticament garantit.

Documental homenatge a Toni Lastra

Per a calfar motors, la vesprada del 2 de desembre prèvia a la marató, À Punt emet el documental ‘Toni Lastra, l’home que volia ser Andrópolis’ a partir de les 20:30 hores. Un treball de CreaConcepto i SE Correcaminos amb la participació d'À Punt. La idea original és de Xavi Blasco i es tracta de posar en valor la figura d’un dels grans pioners de les carreres a la Comunitat Valenciana. 

Toni Lastra va ser un dels fundadors de l’SE Correcaminos i el gran impulsor de la Marató de València. Fins als 40 anys la seua vida era molt sedentària: patia sobrepès i fumava de manera compulsiva.

Toni Lastra, un dels fundadors de l’SD Correcaminos i el gran impulsor de la Marató de València.
Toni Lastra, un dels fundadors de l’SD Correcaminos i el gran impulsor de la Marató de València.

La nit de Nadal del 1979, per a desemboirar-se després d’una discussió amb la parella, se’n va anar al cinema. Casualment es projectava eixos dies la pel·lícula Running protagonitzada per Michael Douglas, que interpretava el paper d’un home insatisfet amb la vida i apassionat per córrer: Michale Andrópolis. Aquell fet capgirà per complet la seua vida. A l’eixida del cinema es va fumar l’última cigarreta i decidí començar a córrer.

Toni Lastra va ser una persona extremadament sociable, un líder carismàtic que va convéncer València perquè es convertira en la ciutat del running que hui coneixem. Però Lastra va destacar en moltes altres facetes. Era un expert cinèfil, un gran lector de clàssics, una persona molt culta tot i que les seues titulacions acadèmiques no passaven de l’educació obligatòria de l’època. I, per damunt de tot, era un entusiasta visionari.  

També et pot interessar

stats