Els locals festers podran oferir menjar i beguda amb les mateixes condicions que bars i restaurants

L’aforament interior de les seus festeres es limita al 50%, les barres quedaran inhabilitades i les taules podran tindre un màxim de 10 comensals

Dos integrants d'una comissió fallera baixen la persiana d'un casal
Dos integrants d'una comissió fallera abaixen la persiana d'un casal, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les seus de les entitats festeres de la Comunitat Valenciana podran obrir sense limitacions horàries i s'hi podrà consumir menjar i beguda en les mateixes condicions que als bars. És una de les principals mesures que relaxa la Generalitat per a avançar en la desescalada d’aquests locals i que ha anunciat aquest dimarts la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, després de finalizar la reunió de la mesa interdepartamental que coordina les accions per al control de la pandèmia al nostre territori. 

Entre les limitacions a les quals es referia la titular de Sanitat Universal i que sí que hauran de respectar les seus festeres està la prohibició de consumir en barra, a més es limita l’aforament màxim en interiors al 50% i es permet un màxim de deu comensals per taula, com ha detallat Barceló. Es tracta de limitacions que també han d’acatar els bars i restaurants. 

La resta de condicionants que hauran de respectar les seus dels col·lectius festers, com ara els horaris d’obertura i tancament, quedaran delimitats per les ordenances municipals de cada municipi. Fins ara, aquests espais només podien alçar la persiana per a fer gestions administratives.

Reivindicacions del col·lectiu

Amb aquesta relaxació de les mesures, Sanitat Universal atén la reivindicació del col·lectiu fester, en especial de les falles de la ciutat de València, i d’ajuntaments com el del Cap i Casal, que durant els últims dies havien denunciat la discriminació que, des del seu punt de vista, estaven fent les autoritats sanitàries en perjudici del col·lectiu no permetent-li les mateixes activitats que al sector de la restauració. 

L’edat mitjana dels usuaris de les seus festeres, “la majoria ja vacunats”, segons ha afegit Ana Barceló, ha sigut un dels factors que ha tingut en compte Sanitat Universal per a relaxar les restriccions als casals i seus d’altres festes, com ara les dels Moros i Cristians, les Fogueres o les de la Magdalena. 

A pesar d’aquesta relaxació, la consellera de Sanitat Universal ha apel·lat a la prudència i la responsabilitats dels festers mentre estiguen en aquests locals.

També et pot interessar

stats