Els casals fallers reclamen a Sanitat que complisca la desescalada: "No som suïcides"

Es pregunten "com és possible que es puga menjar en un bar i no en un casal" i asseguren que les restriccions estan "fora de lloc"

Ambient en un casal faller
Ambient en un casal faller abans de la pandèmia / À Punt NTC

La Taula de Seguiment entre Sanitat i la Interagrupació de Falles, les Federacions d'Especial i de Primera i la Junta Central Fallera de València, entre altres col·lectius ha arribat a un punt de tensió en les negociacions per celebrar la festa. El col·lectiu de representants del món faller ha expressat el seu malestar amb la Conselleria de Sanitat per les noves restriccions en vigor a partir del 8 de juny, que mantindran la prohibició de consumir beguda i menjar a l'interior dels casals i els obliga a tancar a les 23.00 hores.

Els col·lectius i associacions falleres consideren que hi ha un "greuge comparatiu" amb les comissions en les noves restriccions, per la qual cosa han exigit al departament que dirigeix Ana Barceló que modifique la resolució per incloure la seua equiparació amb les entitats culturals i que s'apliquen a les falles els horaris de la restauració per a poder aconseguir la "tan desitjada desescalada" en els casals. 

 "Els fallers no som suïcides", han assenyalat, i recorden als responsables sanitaris que la taula de seguiment fa huit mesos que treballa en la celebració de les Falles, previstes per a l’1 de setembre.

Mesures “fora de lloc"

Els col·lectius han criticat que els casals continuen sotmesos a unes mesures que "estan fora de lloc" si es comparen amb altres col·lectius. En aquest sentit, des de la taula de seguiment no entenen que "es puga menjar en un bar i no en un casal, amb les mateixes condicions i seguint el protocol de seguretat i distància", així com que s'alce el toc de queda però ells hagen de tancar a les 23:00 hores".

"Ni se'ns ha equiparat a entitats culturals ni ens regeixen per normativa de l'hoteleria ni tampoc entrem dins de les reunions familiars", han denunciat, al mateix temps que han reivindicat que les Falles "són cultura".

També et pot interessar

stats