Les Falles de València es planten perquè Sanitat no amplia els horaris als casals

La Junta Central Fallera manifestarà el seu malestar absentant-se de les reunions on es negociarà un major horari d’obertura

Dos integrants d'una comissió fallera baixen la persiana d'un casal
Dos integrants d'una comissió fallera abaixen la persiana d'un casal / À Punt NTC
24 de juny 2021 - 12:19

Hi ha malestar en el món faller pel que consideren una frenada injustificada en la desescalada als casals. La Junta Central Fallera no assistirà a les reunions amb la Conselleria de Sanitat quan es tracte la reobertura d’aquests locals per a manifestar així el seu malestar per les limitacions horàries que tenen imposades les seus festeres. Reclamen un horari semblant al de bars i restaurants i poder consumir menjar a l’interior. 

Per a fer palesa la seua discrepància, la Junta Central Fallera no continuarà negociant amb la Conselleria de Sanitat aquest assumpte. “No hem abandonat la taula de seguiment, seguim treballant amb els responsables de Sanitat, però no assistirem a les reunions de negociació sobre els horaris que hi haurà en les pròximes setmanes”, afirmava Cristina Esteve, vicepresidenta de la Junta Central Fallera. 

El col·lectiu faller se sent enganyat perquè, segons assegura, Sanitat Universal ha incomplit la seua promesa d'ampliar els horaris d'obertura. El departament d’Ana Barceló tampoc permet consumir menjar o beguda en l’interior de les seus festeres, que a hores d’anar ja organitzen els actes de la celebració extraordinària de les falles al setembre.

Les comissions se senten discriminades

Esteve recorda que la Conselleria s’havia compromés a autoritzar la reobertura de les seus de les comissions la setmana passada i a permetre’ls dins una activitat semblant a la dels bars. 

La Interagrupació de Falles parla de tracte discriminatori i demana que s'aplique als casals les mateixes mesures que a bars i restaurants de la Comunitat Valenciana. “No hi ha cap explicació ni tècnica ni sanitària perquè jo no puga estar al casal en les mateixes condicions que puga estar en ma casa o en un bar”, argumenta Guillermo Serrano, president de la Interagrupació de Falles de la ciutat de València. 

Aquesta entitat fallera adverteix que, si no s’amplia l’activitat als casals, en algunes poblacions està en perill la celebració de les Falles al setembre: “Si l’1 de juliol no obrin els casals, les falles hauran de plantejar-se altres coses”, indicava Serrano. 

La Conselleria de Sanitat Universal, per la seua banda, ha declinat pronunciar-se sobre aquest assumpte.

També et pot interessar

stats