Ribó reclama a Sanitat Universal que alce “de manera urgent” les restriccions als casals

La consellera Barceló respon en xarxes que no és moment de donar "ultimàtums"

Un casal del barri valencià de Russafa en una imatge d'aquest hivern
Un casal del barri valencià de Russafa en una imatge d'aquest hivern / À Punt NTC

L’alcade de València, Joan Ribó, fa costat a les comissions falleres i reclama a la Conselleria de Sanitat Universal que alce “de manera urgent” les restriccions dels casals, amb mesures com horaris més amplis i l’autorització de les consumicions en l’interior, perquè no poden retardar més preparació dels actes de setembre

Així ho ha reclamat públicament, després de reunir-se amb els representants de la Junta Central Fallera i la Interagrupació de Falles. 

No té trellat que una junta fallera haja d’anar a reunir-se a un bar perquè allà sí que està permés i no puga reunir-se al casal Joan Ribó - Alcalde de València

Ribó considera que s’està discriminant el col·lectiu faller perquè Sanitat Universal està prohibint a les comissions fer als casals allò que ja es pot fer als bars. Per a l’alcalde, aquesta situació és absurda. “Fem una petició formal a la Generalitat, i a la Conselleria de Sanitat Universal en particular, perquè tracte el món faller com a la resta de la gent. No té trellat que una junta fallera haja d’anar a reunir-se a un bar perquè allà sí que està permés i no puga reunir-se al casal”, argumentava l’alcalde de la ciutat. 

Per això, ha reclamat als responsables de Sanitat que avancen, com més prompte millor, en la desescalada dels casals

De fet, creu que si les autoritats sanitàries no ho fan “en una setmana” estaran arribant tard a resoldre aquest assumpte. En aquest sentit, Ribó ha assenyalat que l’Ajuntament ja ho té tot preparat per a agilitzar els permisos, però no pot avançar en els tràmits fins que Sanitat Universal no concrete aspectes com les característiques de les carpes, els passacarrers, la neteja dels espais que ocupen les comissions o les condicions de seguretat. “És urgent que ho aclarisquen”, apuntava Ribó. 

A més, el primer edil ha recordat la responsabilitat que sempre ha demostrat el món faller i ha ressaltat que en els actes d’aquest col·lectiu des què va començar la pandèmia no hi ha hagut cap contagi. “Estem demanant coherència, en els casals no hi hagut cap brot, tot el món s’ha comportat conforme a la norma”, afegia el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, que també ha assistit a la reunió. 

L'únic col·lectiu amb formació específica

Els responsables municipals han recordat que el col·lectiu fester ha sigut “l’únic” que ha participat, el passat cap de setmana, en un curs per a coordinar les mesures preventives de la Covid, en el qual han participat vora 900 fallers. 

El col·lectiu faller ha manifestat en els últims dies el seu malestar per la diferència de tracte respecte a uns altres sectors, com la restauració, per part de Sanitat. De fet, la Junta Central Fallera ja va anunciar la setmana passada que no assistirà a les reunions de la Conselleria de Sanitat Universal en què s’abordarà la reobertura dels casals, per a mostrar així el seu malestar per les limitacions d’horari i de consumicions que la conselleria manté per a aquests espais. 

Les declaracions de Ribó han motivat un comentari de la consellera Ana Barceló a través de les xarxes. Barceló ha assenyalat que en plena pandèmia no es poden llançar ultimàtums.

En una línia semblant, la síndica de Podem Pilar Lima ha demanat prudència i ha dit que no és seriós llançar un ultimàtum en pandèmia.

També et pot interessar

stats