Llum verda per a un nou transvasament de 20 hm³ del Tajo al Segura en maig

El sistema està en nivell 3, corresponent a situació hidrològica excepcional

Imatge d'arxiu dels transvassament Tajo-Segura
Imatge d'arxiu dels transvassament Tajo-Segura / La Unió

Llum verda per a un nou enviament d'aigua del riu Tajo cap al Segura. El Butlletí Oficial de l'Estat publica aquest dilluns el transvasament de 20 hectòmetres cúbics (hm³) previst per a maig des dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía. Del total d'aigua transferida, 7,5 hm³ es destinaran a proveïments urbans i els 12,5 hm³ seran per a regadiu.

En data 1 de maig de 2022, segons la Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura (ATS), la situació del sistema és la corresponent al nivell 3, referida a situacions hidrològiques excepcionals. Per això ha sigut possible autoritzar un transvasament de manera discrecional però motivada de fins a 20 hm³.

A més, l'organisme ha pres nota de la previsió al primer dia del mes, que indica que el sistema es mantindrà en situació hidrològica excepcional tot el trimestre i fins i tot el semestre vinent complet.

El volum actual de reserves a la conca del Segura procedent del transvasament i els volums autoritzats pendents de transvasar suposen 137,98 hm³, xifra similar a la corresponent al mes de maig en els últims anys. El Ministeri per a la Transició Ecològica considera que les reserves s'esgotaran en menys de quatre mesos, tenint en compte els consums i els regadius estimats per a les pròximes setmanes. 

També et pot interessar

stats