En llibertat les quatre persones detingudes per la protesta al Museu del Prado

Els “militants climàtics” seran investigats per la presumpta comissió d'un delicte contra el patrimoni historicoartístic

Activistes ecologistes se peguen als marcs de les 'majes' de Goya, en el Museu del Prado
Activistes ecologistes s'apeguen als marcs de les 'majes' de Goya, al Museu del Prado / Europa Press

Un jutge de Madrid ha posat en llibertat aquest dilluns les quatre persones detingudes per la seua participació en la protesta del passat dissabte en el Museu del Prado. En l’acte de protesta, dos “militants climàtics” del col·lectiu Futur Vegetal es van apegar les mans aquest dissabte als marcs dels quadres de La maja desnuda i La maja vestida, de Goya.

Tant els dos autors de l'acció com les altres dues persones detingudes, que van acudir per a informar de la protesta, seran investigats per la presumpta comissió d'un delicte contra el patrimoni historicoartístic, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Els dos activistes detinguts, van escriure entre els dos quadres "+ 1,5 °C" amb pintura negra, en referència a l'anunci de l'ONU sobre la impossibilitat de compliment de l'Acord de París sobre el canvi climàtic.

Després de mirar les imatges de les càmeres de seguretat i de prendre declaracions a diversos testimonis, els agents van arrestar el darrer diumenge dues persones més per aquests mateixos fets, concretament dues dones que suposadament havien cobert periodísticament la protesta.

El Museu del Prado ha confirmat que, després d'una primera inspecció, les obres no van patir cap dany, però sí que patiren danys els marcs, en particular el de La maja desnuda.

També et pot interessar

stats