Nova protesta d'activistes contra el canvi climàtic: llancen puré a un quadre de Monet

Última Generació torna a atacar una obra d'art amb aquesta polèmica 'performance', una setmana després de vessar sopa de tomaca sobre 'Els gira-sols' de Van Gogh

Moment de l'acte de protesta en el Museu Barberini de Potsdam / Letzte Generation

Dos activistes del grup alemany de protesta per la protecció del clima, Última Generació, han atacat aquest diumenge un quadre del pintor impressionista francés Claude Monet, llançant puré de creïlla contra l'obra en el Museu Barberini de Potsdam, al sud de Berlín.

La pintura, pertanyent a la sèrie "Les Meules" (Els Pallers) de Monet, ha sigut ruixada amb una massa viscosa, segons ha explicat la portaveu del museu, Carolin Stranz. El grup responsable ha assegurat que es tracta de puré de creïlla.

En l'acció han participat quatre persones, incloses dos activistes que han llançat la massa i s'han enganxat amb cola al sòl. El grup ha publicat en Twitter un vídeo de l'atac i han exigit a la classe política prendre mesures efectives per a limitar el canvi climàtic.

Aquest nou acte de protesta arriba poc més d'una setmana després del que van dur a terme en la National Gallery de Londres, on els activistes van llançar sopa de tomaca al quadre Els Gira-sols de l'artista holandés Vincent van Gogh. Com a conseqüència, el marc va resultar lleugerament danyat.

L'atac contra una de les obres més famoses del pintor va suscitar una polèmica en xarxes sobre els objectius triats pel grup ecologista per als actes de protesta i sobre les seues vertaderes intencions. Molts apunten a l'afany d'aconseguir la viralitat en xarxes socials i la poca aportació real d'aquestes accions en la lluita contra el canvi climàtic. Tanmateix, des del grup activista han difós un comunicat on assenyalen que amb la seua acció plantegen a la societat "què val més, l'art o la vida?".

La policia ha confirmat que hi ha una operació en marxa en el museu i el personal especialitzat treballa ja a examinar possibles danys en el quadre.

També et pot interessar

stats