Dos activistes llancen sopa de tomaca contra els 'Els gira-sols' de Van Gogh a Londres

L'organització, Just Stop Oil, ha anunciat que l'acte vandàlic busca protestar per "l'elevat cost de vida i per a exigir al govern britànic que detinga tots els nous projectes de petroli i gas"

Les dos activistes davant del quadre dels Gira-sols de Van Gogh atacat, en la National Gallery de Londres
Les dues activistes davant del quadre d''Els gira-sols' de Van Gogh tacat, en la National Gallery de Londres

Dues joves han llançat aquest divendres sopa de tomaca sobre el quadre d'Els gira-sols de Van Gogh, en la National Gallery de Londres, i posteriorment han sigut detingudes per la policia, segons ha informat Scotland Yard.

En un tuit, la policia va informar que dos activistes de l'organització Just Stop Oil havien llançat una substància (sopa de tomaca Heinz) sobre el quadre i "després van apegar les mans a una paret. Les dues han sigut arrestades per danys criminals".

Un vídeo publicat pel grup, que ha estat fent protestes durant les últimes dues setmanes en la capital britànica, mostra dues dones llançant el líquid sobre la pintura, una de les cinc versions que s'exhibeixen en museus i galeries de tot el món.

Ho han fet, segons ha anunciat la mateixa organització, a manera de reivindicació per l'elevat cost de vida i per a exigir al govern britànic que detinga tots els nous projectes de petroli i gas.

També et pot interessar

stats