Límits i acompanyament educatiu, claus per a la mediació parental en l'ús dels telèfons mòbils

Parlem amb dos expertes en addiccions sobre la prohibició que comença dilluns als centres educatius de la Comunitat Valenciana

Dilluns comença la restricció de telèfons mòbils als centres educatius de la Comunitat Valenciana / À Punt Notícies
05 de maig 2024 - 19:24

Este dilluns entra en vigor el decret de conselleria que posa fi a l'ús del mòbil als centres educatius i À Punt Notícies ha consultat sobre el tema a dos expertes en addiccions. Lluny de veure-ho com una imposició, consideren que és una oportunitat perquè famílies i menors repensen l'ús que fem de la tecnologia.

"Igual és també moment de fer-los reflexionar que el temps que usaven era excessiu, i per això tenen esta dependència o necessitat de continuar utilitzant-lo", ha explicat Imma Dasí, treballadora i experta en addiccions.

Les dos expertes coincideixen en la importància d'establir un contracte amb fills i filles per a limitar l'ús dels telèfons perquè "quan donem un mòbil, hem de saber que estem un objecte que crea molta addicció i ha de tindre unes pautes, un temps, un contingut", ha afegit María Ibáñez, psicòloga clínica i membre de la plataforma Adolescència lliure de mòbils.

"I si a poc a poc anem posant pautes, límits i mesures, nosaltres t'acompanyarem com a pare i com a mare, i t'ensenyarem com ho podem fer", ha detallat Imma Dasí.

En este context, les especialistes consultades creuen que les famílies moltes vegades senten la pressió de l'entorn a l'hora de decidir quan donar un telèfon als fills. I dia rere dia comproven també com creixen actituds sobreprotectores. "També han de gestionar la por de no estar localitzables quan abans no estàvem localitzables i no passava res", ha reflexionat la psicòloga clínica.

Finalment, aconsellen no donar l'esquena a esta realitat que inevitablement forma part del dia a dia, perquè el desconeixement, adverteixen, també ens desconnecta dels nostres fills i filles.

"Igual que eduquem en altres aspectes, amb la tecnologia hem d'entendre que per a aconseguir un ús responsable i saludable, ha de ser acompanyant", conclouen.

També et pot interessar

stats