Lara Esteve reclama més formació en sensibilització en igualtat de gènere en l’àmbit judicial

La jutgessa de violència de gènere a Carlet assegura en À Punt que és “fonamental” la lluita contra els estereotips.

VÍDEO | Lara Esteve reclama més formació en sensibilització en igualtat de gènere en l’àmbit judicial

Lara Esteve, jutgessa de violència de gènere a Carlet, en una entrevista a À Punt Notícies cap de setmana, ha afirmat que en l’àmbit judicial encara hi ha algunes àrees que cal millorar. Sobretot en formació, ja que el Tribunal Europeu de Drets Humans i altres organismes internacionals, afirma la jutgessa, han “donat una estirada d’orelles a l’Estat espanyol per no formar els jutges i jutgesses sobre sensibilització, perspectiva de gènere i en contra dels estereotips de gènere”. Esteve assegura que la situació s’està revertint, però adverteix que cal una formació periòdica i no puntual, com es fa actualment, i que s’adapte a la nova normativa internacional.

Ara bé, Esteve ha assegurat que en el últims anys s’ha fet un gran esforç per a millorar la coordinació entre els diferents operadors que actuen en l’àmbit de la violència de gènere i que els jutges i jutgesses tenen el suport institucional, assistencial i policial per a fer el seu treball.

Quant a l’educació, la jutgessa ha expressat que és fonamental educar en igualtat i fomentar la lluita contra els estereotips de gènere durant totes les etapes de l’educació, des de l’escola fins a la universitat, és a dir, “que s’implante en tota l’educació a escala global, com indica la llei orgànica contra la violència de gènere”, ha afegit Esteve.

En referència als últims anys, la jutgessa ha destacat l’evolució del concepte de violència de gènere en la societat i ha afirmat que “els suports institucionals han canviat”. A més, la concepció d’aquest tipus de violència per part de les víctimes també ha evolucionat i ja no senten “vergonya”, sinó que “és un tema que ix al carrer”. Tot açò, ha ocasionat també un “avanç en la presència de la violència de gènere en els jutjats”.

D’altra banda, ha destacat la protecció als menuts i menudes que, des de 2015, també es consideren víctimes directes de la violència de gènere, encara que no hagen patit violència física, el que s’anomena violència de gènere ambiental. I es tracta de protegir els xiquets i xiquetes víctimes de violència de gènere. Encara que la jutgessa considera que l’atenció als menors que creixen en els ambients de violència de gènere encara és “una assignatura pendent”.

També et pot interessar

stats