L'últim colp de l'hivern emblanquina els cims del sud valencià en ple abril

El temporal de fred s'acomiada amb neu en serralades de la Vall de Cofrents, l'Alcoià o l'Alacantí

El port d'Onil, nevat en ple abril
El port d'Onil, nevat en ple abril / Universitat d'Alacant (Europa Press)

L'hivern meteorològic resisteix a la Comunitat Valenciana i ha desbaratat l'inici de la primavera, marcat per registres tèrmics anormalment baixos. El domini del fred té ja les hores comptades, però ha volgut deixar empremta amb el territori en forma de neu, que ha cobert amb un mantell blanc els pics més alts en les comarques del sud i alguns municipis. 

En les darreres hores ha nevat en algunes serralades a les comarques de la Vall de Cofrents-Aiora, l'Alcoià, el Comtat, l'Alacantí i l'Alt Vinalopó i el Mitjà, amb gruixos que han arribat fins als deu centímetres i han causat alguns problemes en la xarxa viària. 

La cota de neu s'ha situat en les últimes 24 hores al voltant dels 800 i 1.000 metres a l'interior nord d'Alacant, per la qual cosa la neu ha quallat en la serra d'Aitana, la Font Roja, el Montcabrer, la Serella i Mariola, segons les dades aportades per Climatologia de la Universitat d'Alacant en les xarxes socials.

Diverses localitats de l'entorn d'Alcoi han despertat emblanquinades, així com Agres, Onil, Beneixama i Banyeres. Durant la matinada també han caigut precipitacions en forma de neu durant la matinada en municipis com Xixona —al port de la Carrasqueta—.

El parador de la Font Roja d'Alcoi, cobert per un mantell blanc de neu
El parador de la Font Roja d'Alcoi, cobert per un mantell blanc de neu / À Punt NTC

A partir d'aquesta vesprada la situació meteorològica fa un gir radical. Els termòmetres començaran a pujar i poden arribar als vint graus en diversos punts de la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats